Da li premijerka Republike Srpske kupuje glasove?

0

Željka Cvijanović: Ucenjuju, puno traže, pa i da budu direktori
 

Ovaj portal piše da dva suprotstavljena bloka u RS, SNSD i stranke okupljene oko njega, te Savez za promjene, još uvek nastoje da formiraju većinu u entitetskoj skupštini, i dodaje da "nije tajna da se do većine pokušava doći i političkom kupovinom zastupnika".

 

Ovo je ozbiljno krivično delo

"Nema potrebe da to posebno komentarišem, jer nadležne službe već deluju po službenoj dužnosti i rade na utvrđivanju odgovornosti", rekla je Cvijanovićeva Srni, na pitanje da prokomentariše objavljivanje audio materijala na kome navodno govori o "kupovini" poslanika.

 

Cvijanovićeva je dodala da je protiv nje kao građanina, ali i kao predsednika Vlade Srpske, učinjeno ozbiljno krivično delo, pa i odgovor nadležnih organa mora biti ozbiljan.

 

Ona je poručila da su, pri tome, oni koji su taj materijal napravili, montirali i emitovali zašli u sferu koja je kažnjiva, te da im neće pomoći to što unapred traže alibi objašnjavajući da se ne može potvrditi njegova autentičnost.

Kliks.ba navodi da to "potvrđuje i snimak" do kojeg je došao. Portal navodi da nije poznato kada je snimak nastao, ni ko je druga ženska osoba "čiji se glas čuje u razgovoru sa Cvijanovićevom".

 

Dodaje se da stopostotnu autentičnost snimka nije moguće utvrditi u ovom momentu, "ali prema onome što se čuje, radi se o glasu premijerke RS".

Na početku snimka navodna Željka Cvijanović govori da su kupljena dvojica i dodaje: "Pa ću videti jesmo li ih kvalitetno kupili", ne precizirajući o kojim osobama je reč.

Na snimku ona spominje i neke koji "ucenjuju, puno traže, pa i da budu direktori".

S druge strane čuje se da druga osoba traži uputstva od osobe koju Kliks.ba označava kao premijerku.

"Ja sam te htela pitati možemo li mi isforsirati ovu priču da idemo… već smo vrbovali Miloša Kovačevića da krene sa ovom pričom bosanski/bošnjački jezik", kaže druga osoba sa snimka.

Navodna Cvijanovićeva odgovara: "Neka ide naravno, ko mu brani. To je do akademske zajednice da to priča, da objašnjava i da se napravi emisija… da nešto".

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here