EPA/Roman Pilipey
Ivica Dačić

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da će sve što se dešava sa Novakom Ðokovićem u Australiji ostaviti posledice na odnose Srbije i Australije.

Dačić je rekao da teško da će Australija prihvatiti bilo koje argumente države Srbije kada je reč o slučaju Novaka Ðokovića.

– To nije nikakav specijalan i specifičan slučaj. Ovde je reč o politizaciji pitanja jer na stotine ljudi dobija razna izuzeća. I mi političari smo bili na raznim odlučivanjima svuda po svetu. U Britaniju smo morali da idemo. Cela delegacija je morala da traži izuzeće ali je to bilo u okviru političkih manifestacija, pa su UN garantovale za to. Ako mogu drugi teniseri da dolaze, zašto se neko tako ponaša prema Novaku Ðokoviću – postavio je pitanje Dačić.

Ukazao je da postoje političke implikacije i da će to što se dešava ostaviti posledice po odnose države Srbije i države Australije.

– Naši odnosi nisu mnogo razvijeni jer smo udaljeni, to je zemlja koja sebe smatra izuzetno posebnom i specifičnom, oni to uvek govore. Kad smo tražili ukidanje viza, oni su rekli da i engleska kraljica mora da ima vizu da bi došla u zemlju kojoj je kraljica – rekao je Dačić.

Ukazao je da je Ðoković u Australiju došao posle njihovog odobrenja i ocenio da je ponasanje australijskih vlasti sramno da to treba staviti do znanja Australiji.

Dačih je podsetio da Novak ima diplomatski pasoš Srbije i da nije bilo ko.

– On je teniser broj 1, svetsko ime i legenda. Ovo je neubičajeno, sramotno, drsko – istakao je Dačić.

Dodao je da ne veruje da će posle svega premijer Australije doći u Srbiju. “Niti nam treba”, rekao je Dačić.

12 COMMENTS

  1. A jel ste poslali protest,kao sto Ceska poslala zbog maltretiranja svoje teniserke?Ili pricate ovde pricu nama ,za kratku upotrebu?

  2. Ево га! Због једног тенисера плаши Аустралију са дипломатским последицама. Овај је од користи и Аустралији и Србији као лањски снег. Да ли још увек има Срба на Балкану којима није јасно да нас цео цивилизован свет мрзи баш због политике оваквих хајвана. Титови пионири су нас, под смртном претњом, гањали да по целом свету певамо Интернационалу. Лудак ће у гроб отићи као лудак, рађе него да призна да је целог живота био лудак и белосветска штеточина.

  3. Dacicu ovo sto citam nije diplomatska komunikacija jednog drzavnika. Ne sme postojati govor iskljucivosti i unositi emocije u prestavljanje zemlje. Uostalom nemojte se baviti spoljnim poslovima niste za to postavljeni, ostavite taj posao Ministru Selakovicu. Nismo u uslovima da kvarimo odnose sa bilo kojom zemljom. Proci ce i ovo sa Novakom. Zaboravice se. Treba da prastamo a ne da teramo mak na konac.

  4. PROTEST australijskom Premijeru je ono najmanje sto se, bez ikakve populisticke razmisljotine, trebalo uruciti! Sramota uz sramotu pa ko kome? Politicki nepismeni obojica!

  5. Kad su se to crveni zauzimali za svoj narod. Ni njihovi potomci ne misle drugacije. Danasnjim politicarima je najvaznije da dovrse posaqo svojih predaka. Toliko su naivni da i ne razmisljaju o svojim pokolenjima. Potomci ce trpeti i kad tad ce biti prinudjeni da ih se stide.

  6. Dok Ceska salju protesnu notu,Vucic i Dacic guslaju, onaj zvove Novaka a ovaj preti praznom puskom.Sve je ovo za zamajavanje naroda i za kratku upotrebu?

  7. Ма дај бре!!! Нико се није сетио да пошаље протестну ноту Аустралији кад су годинама држали у затвору српског хероја капетана Драгана. Сад смо се сетили кад је у питању неки тенисер који пред пуним стадионима комуницира са њим на небу и брчка се са Семиром у подземним лековитим (???) вододеринама испод босанских пирамида.
    Сачувај Боже!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here