EPA/Koča Sulejmanović
Ivica Dačić

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da ne zna zašto bi neko bio protiv onoga što piše u Rezoluciji 1244 i istakao da naročito nije dobro da neko govori o tome koje rezolucije UN mogu i treba da se primenjuju, a koje ne jer se onda, kako kaže, dolazi do selektivnosti i dvostrukih standarda.

Dačić je tako prokomentarisao izjavu specijalnog predstavnika SAD za Zapadni Balkan Gabrijela Eskobara koji je rekao da se SAD kategorički protive povratku srpskih snaga na sever Kosova i Metohije.

Odgovarajući na pitanja novinara u Ministarstvu spoljih poslova Dačić je rekao da se Srbija čvrsto drži svih međunarodnih obaveza koje je preuzela ili koje su nam, kako je rekao, nametnute.

Podsetio je da prema Rezoluciji 1244 postoji mogućnost povratka srpskih snaga na KiM.

– Mislimo da treba objektivno razmotriti tu situaciju. Bez obzira kakvo neko mišljenje pojedinačno ima, to ne bi smelo da bude prepreka da se o tome na jedan ozbiljan način razgovara u okviru sistema UN tako da takve izjave svakako nisu dobre, niti njegova niti izjava ministarke Berbok – zaključio je Dačić.

3 COMMENTS

  1. Gospodine Dacicu,mozes ti da lazes Srbe koji nikad nisu Citali tu rezoluciju,i bla bla bla za unutrasnje Javnost, Ali ta Rezolucija ne Pominje Nigde Srbiju, négo Jugoslaviju koju ste Unistili ti i tvoji drugovi, a i dan danas ste ne vlasti lazevima i zivite ne Ledja siromasnom i postenim narodom Srbije,

  2. Нико више не готови Србе од кад је министар престао да пева на увце колегама у билатералним посетама Србији.

  3. Браво господине Дачићу,
    Сазовете седницу УН
    Па све детаљно се предложи УН-јама
    Па онда ваљда Међународно Право по којем је документ Резолуција 1244 УН
    Настала и све њезине потписнице су гарант тог међународног документа
    Уједно УН и потписнице су гарант да ће тај споразум бити спроведен,
    Није то селективно е ово је у мом интересу то може а ово није и не може ,
    Боже☦️Правде🇷🇸
    🇷🇸☦️☦️☦️🇷🇸

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here