Tanjug
Ivica Dačić

Nota koju je kosovska ambasada u Briselu poslala svim stalnim predstavnicima zemalja članica EU, a u kojoj se žali na izaslanika EU za dijalog Miroslava Lajčaka je potpuni promašaj, izjavio je za Kosovo onlajn u Njujorku ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.

– To je i pokazatelj da Kurti nema svest o tome šta se od njega očekuje, već samo misli kako će da zaokruži proces nezavisnosti i kako će Srbija da prizna Kosovo. I to je najveći problem – što se pokazuje da je njegova politika jednostrana, ekstremistička i glavna prepreka miru i stabilnosti u regionu – istakao je Dačić.

Ne veruje, kaže, da će nota imati bilo kakvog uspeha i zbog toga što nije Srbija postavila ni Lajčaka ni Žosepa Borelja na njihove pozicije, već EU, uz saglasnost svih država članica.

– Tako da je to pismo potpuni promašaj, naročito ako se ima u vidu da svi dobro znaju da je problem u odnosima Beograda i Prištine to što Kurti odbija da sprovede nešto na šta su se obavezali i EU i Beograd i Priština još pre 10 godina. I on napada Lajčaka koji se zalaže da se prvo formira ZSO, pa da se onda razgovara o svemu. A, to je trebalo da se uradi još pre 10 godina – podsetio je srpski ministar.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here