Dačić: Policije sarađuju bolje od država

0

 

Ministar Dačić, koji učestvuje na međunarodnoj konferenciji "Interkulturalni dijalog i unutrašnja sigurnost", kazao je da ne može biti uspeha bez zajedničkog rada, prenela je agencija FENA iz Sarajeva.

 

"Moramo doći do toga da nijedna država u regionu ne bude oaza za sakrivanje kriminalaca, odnosno da uklonimo sve prepreke kako oni koji su prekršili zakon ne bi izbegli da odgovaraju za svoje postupke", rekao je Dačić.

 

Dačić je izrazio nadu da će i ostali učesnici ovog dvodnevnog skupa, poput hrvatskog ministra unutrašnjih poslova Tomislava Karamarka, prihvatiti predlog iz Beograda da bude formiran zajednički regionalni centar za prikupljanje kriminalističko-obaveštajnih podataka o organizovanim kriminalnim grupama na ovom području.

 

Dačić je rekao da će o tome sa kolegom Karamarkom razgovarati 7. maja u Hrvatskoj. On smatra da će pitanja vezana za nacionalizam u zemljama regiona biti sve manje, ako region bude imao evropsku budućnost.

 

"To znači, ukoliko postoji neki viši cilj koji će zameniti neke prvobitne ciljeve koji su pre svega bili vođeni za tim da se stvore nezavisne države i naročito da se širi nacionalizam i šovinizam prema drugim narodima. Balkan je, na sreću, ili nažalost, region u kome su pomešani narodi, tako da je nemoguće napraviti etnički homogene države osim ako ne vršite genocid ili etničko čišćenje", rekao je on.

 

"Zato je jedino rešenje u mirnom zajedničkom životu. Znam da u politici nekad nije najvažnije da li se neko voli, ali je bitno da mirno živimo i sarađujemo", istakao je Dačić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here