EPA/Koca Sulejmanović
Ivica Dačić

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić ocenio je danas da Srbija i Hrvatska moraju da se dogovore o pitanjima sadašnjosti i budućnosti, a da stvari oko prošlosti rešavaju na najbolji mogući način.

Dačić, koji je uoči Božića posetio Zagreb u cilju otopljavanja odnosa dve države, kazao je da je zvanični Beograd “prvi pružio ruku” Hrvatskoj, i da će se, kako je dodao, videti kako će se to dalje odvijati.

Ocenio je da je “tu pitanje šta ko želi”, i ukazao da je potrebno da se traži zajednički interes. Dačić je rekao da još ne zna koliko će njegova poseta Zagrebu imati efekta, i ocenio da se, u smislu poslatih poruka, zvanični Beograd poneo veoma odgovorno.

– Pored svih međusobnih razlika, moramo da se dogovaramo oko pitanja koja se tiču sadašnjosti i budućnosti i da stvari oko prošlosti rešavamo na najbolji mogući način – rekao je on, ali i dodao da “nažalost, nije optimista”.

Kako je ocenio, trebalo bi da bude obuhvaćeno sve ono što tišti Srbe, Prvi srpski rat, Drugi svetski rat, Oluja, i mora da se radi na prevazilaženju tih prepreka.

– Mi smo pružili prvi ruku i videćemo kako će se dalje odvijati – rekao je Dačić.

6 COMMENTS

  1. “trebalo bi da bude obuhvaćeno sve ono što tišti Srbe, Prvi srpski rat, Drugi svetski rat, Oluja, i mora da se radi na prevazilaženju tih prepreka.” Kako ti to mislis Dacicu? Jel’ima nesto vrlo konkretno u vezi ovog prevazilazenja?
    I zasto Srbija prva pruza ruku Hrvatskoj…? Sacekaj da to bude obrnuto ili odlazi – vec si decenijama u vrhu politike, i sta si to ti konkretno uradio? Pusti ti deklarativnu kozmetiku – to su samo zavoji za nasu muku.

    • Хоће то, кад се будале питају. Србима је постала специјалност да превазилазе препреке које им постављају крволоци Српског народа. То се ради годинама.

  2. Da pružiti ruku hrvatskoj koja
    Ukine srbski jezik
    Ukine srbsku ћирилицу
    Све Хрватска ради да уништи Србе
    Србија то реципрочно не примјењује према хрватима у Србији
    🇷🇸☦️🇷🇸
    Који цинизам је поставити Николу Теслу на евро кованицу
    А уништавати могућност Србима у хрватској да нормално живе

  3. Послије свих зла те хрватске;Јасенивац,Паг,Дретељ и остала монстроузна губилишта , као јаме , ми пружамо руку.Зашто Дачићу?Одлази…најбоље у задругу и парове па тамо оним монструмима пружај руку.Доста је и тебе и вучка и оног брнабића.

  4. SRBIJA USKORO U EU I NATO! KONAČNO ĆE MO BITI SVOJI NA SVOME MEĐU SVOJIMA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA SRBIJA, ŽIVELA EVROPA I SVI NARODI KOJIMA I MI PRIPADAMO.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here