Dama u kopačkama

0

Odvažna predsednica: Božana Četojević

Obzirom da je fudbal njen hobi, svi koji je poznaju su saglasni oko toga da joj je mesto upravo tu, jer svojim znanjem, umećem, sposobnostima, patriotizmom i stavom – deluje kao pravi motivator na igrače kluba.

– Klub "Sveti Sava" Rojtlingen je osnovan 1992. godine. Pokrenuo ga je naš sjajni Vladimir – Vlada Ivković. Tada sam postala članica kluba i igrala sam folklor. Pet godina kasnije osnovan je fudbalski klub. To je bila velika stvar, pošto u našem gradu nije postojao nijedan srpski fudbalski klub. A onda me 2005. godine današnji potpredsednik Robert Trendov pitao da li bi postala sponzor kluba. Pristala sam na to, da bi posle toga bila izabrana za sekretaricu, a 2010. i za predsednicu – priča za "Vesti" Božana Četojević.

– Mnogo je tu posla, ali ja uživam u tome. Imam podršku članova uprave, a i sreću što su stariji članovi, koji su nekada bili u upravi, za to da mlađa generacija vodi klub. Oni su nam i dalje velika podrška i hvala im na tome – zadovoljna je naša sagovornica.
Obrazovanje je stekla u Rojtlingenu, gde je i rođena. Kao odličan đak upisala je gimnaziju i onda je u sedmom razredu odlučila da neće da studira, pa je promenila školu i završila srednju. Bila je na zanatu u BMW-u, u auto kući Menton u Rojtlingenu, gde se obrazovala za prodavca automobila.
 

– Posle zanata sam ostala u toj auto-kući da radim. Dve godine kasnije sam rešila da se doškolujem, pa sam se osamostalila kao finansijski savetnik. To dan- danas radim – kaže Božana koja ima biro u centru Rojtlingena, sa preko 600 klijenata.

 

Želja viši rang

– Za novu sezonu smo uspeli da dovedemo 14 novih, mladih igrača i novog trenera Tomislava Tadića, a i sa omladinom krećemo od ove sezone. Želja nam je da uđemo u viši rang takmičenja. Ipak u ovom trenutnu je najvažnije da su svi zadovoljni i u timu i među članovima. Bitan događaj je bio u sezoni 2011/2012 kada smo iz Krajslige C ušli u Krajsligu B. To je samo moglo zajedničkim trudom, radom i velikom borbom, a svima hvala na tome – dodala je Božana Četojević.

Otac je iz rodne Banjaluke, gde je u međuvremenu i sahranjen, došao još daleke 1974. u Nemačku, a majka je došla ranije. Božana ima mlađeg brata. Sa svojima je, kao dete išla 3-4 puta godišnje za Banjaluku. Danas odlazi najmanje dva puta, a po potrebi i češće.

– Vežu me bliskost sa tamošnjom rodbinom, ali i očev grob. Brat i ja smo tamo nasledili kuću i zemlju o kojoj brinemo. Osećam nekakav spokoj kada sam u Banjaluci. Opuštenija sam, blizu sam porodici…. i jako mi je lepo tamo, prenela je svoja osećanja predsednica fudbalskog kluba "Sveti Sava".

– Za ovih 9 godina koliko sam aktivna u klubu, bilo je dosta promena. Cilj mi je bio da se sprijateljimo s drugim klubovima, da redovno odlazimo na sve skupštine i ostale sastanke, jednostavno, da postoji neki red i da u očima nemačkih klubova poraste naš ugled. Imali su jako loše mišljenje o Srbima. Mislim da smo im dokazali koliko pozitivnih osobina imamo – kaže na kraju razgovora Božana Četojević.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here