Vesti
Majstor za dobru atmosferu: Milan Gligorić okružem damama

Međunarodni dan žena, 8. mart, ponovo je proslavljen kako priliči u srpskim klubovima širom Australije. Za dame svih generacija – majke, bake i devojke – priređene su zabave na kojima su mogle da se druže, vesele i uživaju u muzici, ukusnoj hrani i dobrom raspoloženju.

Mirko Golub, Aleks Koneski i Milan Gligorić

Naročito veselo bilo je u Srpskom sportskom klubu u Bonirigu, najvećoj kući naše zajednice na Petom kontinentu. Veliki broj dama, njih skoro stotinak, okupio se na obeležavanju 8. marta, a kako su nam neke od njih rekle, veoma su srećne što se ova lepa tradicija nastavila posle dve godine vanrednih mera zbog pandemije, tokom kojih su mnoga okupljanja i većina događaja u okviru zajednice bila otkazana.

Lepota srpske zajednice: Gošće kluba u Bonirigu

Na Dan žena, za dobro raspoloženje i na veliku radost gošći, zaduženi su bili muzičari bez kojih ne može da prođe nijedna značajna proslava naše zajednice u Sidneju. Jedan od najcenjenijih srpskih pevača u Australiji Milan Gligorić pripremio je izuzetan repertoar zabavnih i narodnih pesama, koji je izveo u pratnji vrsnih muzičara Mirka Goluba na harmonici i Aleksa Koneskog na klavijaturama.

Koreograf Stanko Dimitrijević je davao ritam zabavi

Veselje nije moglo da prođe i bez omiljenog “bubnjara”, umetničkog rukovodioca i koreografa folklornog ansambla “Ravna Gora” Stanka Dimitrijevića, kojeg dobro poznaju sve majke čija deca igraju folklor. Uz ovakvu ekipu zabavljača, veselje i vrhunski provod nisu mogli da izostanu.

Tri generacije prvi put zajedno nakon pandemije