EPA-EFE/RUSSIAN FOREIGN AFFAIRS MINISTRY
Sergej Lavrov

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov je izjavio da je Rusija otvorena za pregovore o Ukrajini.

Istakao je da zapadne zemlje organizuju mirovne konferencije bez Rusije, jer u suštini nisu zainteresovane za prekid sukoba zasnovan na realnim osnovama.

– Niko od njih nije spreman za ozbiljan razgovor. Oni se igraju parodije pregovora u obliku susreta u Ženevi, Švajcarskoj, Kopenhagenski format je slepa ulica. Pokušavaju da neistinama, ucenom, lažima na ta svoja okupljanja privuku što veći broj zemalja u razvoju, zemalja svetskog juga. Neki učestvuju, a onda nama objašnjavaju da su učestvovali samo sa jednim ciljem – da objasne besmisao sličnih događaja bez učešća Rusije, koji su zasnovani na ultimatumima. Neki su se jednostavno razočarali i prestali su da dolaze na takve događaje – kaže Lavrov za ATV.

Rusija nastavlja sa rešavanjem zadataka koji su zadani u okviru specijalne vojne operacije. Demilitarizacija Ukrajine postala je apsolutno neophodan korak. Jasno je i to da je neizbežna denacifikacija Ukrajine, jer je režim u Kijevu rasistički koji afirmiše ideologiju nacizma i koji glorifikuje one kojima je presudio sud u Nirnbergu, kaže Lavrov.

2 COMMENTS

  1. SRBIJA JE KONAČNO NA ZAPADU, U EVROPI, U EU, MEĐU SVOJIMA, SVOJOM BRAĆOM ! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE NAŠ ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI UNIŠTAVAJUĆI (CEPAJUĆI) NAŠE ZAPADNE EVRE I DOLARE A TRAŽITI PLATU U RUBLJAMA I JUANIMA, TRAŽITI POSAO NA ISTOKU U rUSIJI I kINI I NARAVNO sEVERNOJ kOREJI, GDE SE RADNIČKA PRAVA VEOMA POŠTUJU. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO,OD AUTOMOBILA,GARDEROBE, TEHNIKE,,,, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. PATRIOTE, POZOVITE ROĐAKE PATRIOTE DA SA NAŠEG ZAPADA IDU DA RADE NA ISTOK, DA SE KOD NAS NE MUČE RADEĆI ZA BEZVREDNE PRLJAVE EVRE I DOLARE…ŽIVELA EVROPSKA NATO UKRAJINA!!!

  2. Denacifikacija Rusije, demilitarizacija celog sveta je potrebna. Rusko nacisticko vodjstvo treba skinuti zauvek Zivio Ruski narod – onaj nezatrovani deo koji ce sigurno jednom da prokljuca i uvidi da ih je ova administracija lagala i posvadjala sa celim svetom.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here