Z. M.
Prvo mesto osvojila fotografija Mirjane Alatić

Klub mladih umetnika odbora SPKD Prosvjeta u Austriji organizovao je foto-konkurs pod nazivom “Beč kroz moj objektiv”, na kojem je birana najbolja fotografija iz austrijske metropole.

Pravo učešća imali su svi mladi koji vole fotografiju, a žive u Beču i okolini.

Na konkurs su stigle veoma kreativne fotografije, sa raznim motivima, od uslikanih gradskih ulica do periferije grada i nezaobilaznog Dunava. Svi koji prate aktivnosti Kluba mladih umetnika na društvenim mrežama imali su priliku da vide radove – Fejsbuk stranici i Instagram nalogu.

O pobednicima je odlučio stručni žiri uz glasove pratioca rada kluba.

Stručni žiri su činila tri člana, Danilo Puškić, umetnički fotograf koji živi u Beču, Aleksandar Matić, poznati beogradski profesionalni fotograf i Marija Iričanin, stalni fotograf Kluba mladih umetnika.

Pobednica foto-konkursa je novinarka Mirjana Alatić, koja je osvojila individualni kurs fotografije sa glavnim fotografom SPKD Prosvjeta – Nenadom Krnjaićem.

Jovani Mitić je autor drugonagrađene fotografije

Drugo mesto pripalo je Jovani Mitić, nastavnici u Prosvjetinoj školi srpskog jezika. Ona je dobila dve karte za predstavu “Šta to beše ljubav?” Bečkog teatra mladih, koja će biti izvedena 30. januara.

Treće mesto pripalo je Kristini Tomić, marketing menadžeru iz Kruševca, koja će na poklon dobiti ulaznicu za Muzej Albertina u kom se nalazi najveća kolekcija umetničkih fotografija u Austriji.

– Od srca želim svima da se zahvalim koji su glasali za moju fotografiju. Veoma sam srećna što sam osvojila prvo mesto, a još više se radujem kursu fotografije, za koji ne sumnjam da će biti izuzetan. Hvala Klubu mladih umetnika na organizaciji i prilici da učestvujem na ovom divnom konkursu – izjavila je pobednica Mirjana Alatić.

Specijalnu nagradu publike dobila je Jelena Simunović Sajfert.

Klub mladih umetnika zahvalio se svima na kreativnom druženju i poziva pratioce da učestvuju u budućim projektima.

Inače ovo je samo jedan od zanimljivih projekata Kluba mladih umetnika, koji ne staje sa aktivnostima ni tokom epidemiološkog lokdauna.

Rad kojem je pripalo treće mesto

Svi zaslužili pohvale

– Beč kroz moj objektiv je jedan u nizu kreativnih konkursa Kluba mladih umetnika, kojim su predstavljeni različiti autori. Svaka fotografija ponaosob zaslužuje pohvale, posebno u ovom “izazovnom” vremenu kada smo možda i zaboravili koliko je ovaj grad zaista lep. Bilo je teško odabrati pobednike i odlučiti se za tri fotografije. Kao dugogodišnji fotograf Kluba mladih umetnika želela bih da ohrabrim druge autore da učestvuju na nekom sledećem konkursu – istakla je Marija Iričanin.