Dame samo za ukras

0

Okupilo se 16 ekipa iz ovog dela Nemačke, Austrije i Švajcarske, koje su i imale mnogo više uspeha od domaćina i odnele sva tri pehara "Vesti". Prvo mesto pripalo je ekipi "Vetkafe Barometar" iz austrijskog Feldkirha, drugi je "Sveti Sava" Altšteten iz Švajcarske, dok je treća Ravna gora iz Bregenca u Austriji.

Zahvalnost predsednika

 

Pre početka turnira, učesnike i goste pozdravio je Vlado Đurkić predsednik SZ "Vuk S. Karadžić". On je poželeo uspeh svim učesnicima i izrazio očekivanje da će na prvom mestu biti fer-plej među ekipama na terenu, a druženje, prijateljstvo i dobro raspoloženje među akterima i gostima. On se zahvalio "Vestima" na pokroviteljstvu, ali konzulu Dobrivoju – Momi Vujčiću na poseti.

Pehar za fer-plej dobio je drugi tim Sloge iz Ciriha u čijim redovima su igrale i dve devojke Martina i Angelina Pilipović. Za najboljeg igrača proglašen je Duško Cvijetić iz pobedničkog sastava, dok je najbolji golman Vojo Milošević, koji je branio za ekipu domaćina SZ "Vuk Karadžić" iz Lindaua, iako je došao iz Ciriha.

Sudije na turniru bili su Risto Topalović, Radoslav Stjelja i Karl Bišof, dok su o rasporedu igranja, rezultatima i statistici brinuli Miloje Marković i Vojkan Milenković. U neposrednu organizaciju turnira, pored predsednika Vlade Đurkića, bili su uključeni i Daniel i Jovica Šeat, kao i još jedan broj članova Zajednice.

 

Turnir je posmatralo pored učesnika i više naših ljudi iz Lindaua i okoline. Među gledaocima na tribinama bio je i konzul Dobrivoje – Moma Vujčić iz Štutgarta, koji je bio u privatnoj poseti u Lindau.

Ekipa članova SZ "Vuk S. Karadžić" je dobro organizovala turnir, ali i "prateće" sadržaje – roštilj i piće, ali i muzičare i pevače braću Tešić iz Austrije, koji su zabavljali učesnike i goste na turniru.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here