FK Jugoslavija i zvanično Srbija!

0

Naime, posle 42 godine od osnivanja kluba pod sada već bivšim imenom Jugoslavija, većina, mahom mlađih članova i fudbalera rešili su da promene ime, pošto su uvereni da je to želja velikog broja navijača, sponzora…

Oni koji nisu želeli da se promeni ime su pripadnici starijih ganeracija, odnosno deo osnivača, jer su zagovornici da su se pod starim imenom ostvarili veliki rezultati. Jugoslavije je bila jedan od naših najtrofejnijih klubova među našim ekipama, dva puta su bili osvajači švajcarskog Kupa u grupi veterani, a i ove godine su u polufinalu…

Predstavnici Kluba građana tvrdili su da je fudbalski klub samo sekcija po Statutu. Međutim, Fudbalski savez Švajcarske je uvažio odluku skupštine i od avgusta ove godine, u novoj sezoni 2010/11, klub će igrati pod imenom Srbija!

Poziv na jedinstvo

 

Predsednik Banče Arsenijević poziva sve dobronamerne ljude da dođu u Srbiju kao igrači, sponzori ili članovi. A, onima koji su hteli da ostane staro ime da prihvate realnost vremena i želju većine koja je izražena na redovnoj godišnjoj skupštini.

Banče Arsenijević, aktuelni predsednik i jedan od predlagača da se promeni ime kluba, ističe da je očekivao pozitivan odgovor, jer su Švajcarci ispoštovali demokratsko pravo skupštine.

Arsenijević je uveren kako će klub brzo oživeti sa imenom Srbija, jer će doći novi fudbaleri, članovi i sponzori, a jedan od donatora je i on sam obećao na skupštini finansijsku pomoć, kao i mnogi drugi njegovi saradnici iz Upravnog odbora, kojih ima 15.

Ivan Liniker smatra da su sadašnji igrači rođeni posle raspada Jugoslavije i da je logično da žele da igraju pod imenom sadašnje države Srbije.

Valja napomenuti da je trenutno stanje na finansijskom planu u minusu od skoro 40.000 švajcarskih franaka, ali novi Upravni odbora je uveren da imaju "formulu" kako izaći iz krize.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here