EPA/Friedemann Vogel
Fudbaleri Nemačke

Došlo je vreme za rasplet u grupama E i F na Svetskom prvenstvu u Kataru. Od 16 časova na teren izlaze Hrvatska i Belgija, kao i Maroko i Kanada. Od 20 časova na teren će Španija protiv Japana, kao i Kostarika protiv Nemačke.

Od svih osam selekcija svaka ima šansu za prolaz u osminu finala osim Kanade, a ponovo će morati mnogo da se kalkuliše.

Posle 11. dana Mundijala u kom je viđen spektakl, sledi novi uzbudljiv dan koji donosi četiri utakmice u kojima će se reprezentacije direktno boriti za dalji plasman. Dok nekima pobeda rešava sve, nekima je potrebno da kalkulišu i zavire u “tuđe dvorište”.

Grupa F

Na teren će najpre od 16 časova izaći selekcije koje se nalaze u grupi F. Hrvatska i Maroko imaju po četiri boda, Belgija je još uvek u igri sa tri, dok Kanada ima nula bodova posle dva kola.

Hrvatskoj je za prvo mesto u grupi neophodna pobeda, ali je i remi vodi u osminu finala, samo sa drugog mesta. Belgija takođe mora da juri pobedu, ukoliko odigraju nerešeno sa Hrvatskom šanse i dalje postoje, ali sa pod uslovom da Kanada pobedi Maroko.

Maroku je dovoljan remi protiv Kanade, a može čak i da dozvoli poraz, ali bi u tom slučaju morali da navijaju za Hrvatsku protiv Belgije. Remi hrvatske i belgijske selekcije izbacuje Maroko samo ako izgube od Kanade jer se tada gleda gol razlika koja može da se promeni tokom meča.

Grupa E

Drama će se odvijati i u grupi E gde najbolje šanse za prolaz ima Španija koja ima četiri boda. Japan i Kostarika imaju po tri, a u najtežem položaju nalazi se na veliko iznenađenje selekcije Nemačke koja iz dva meča ima samo jedan bod.

Španija pobedom sigurno ide u osminu finala, ali neće im naštetiti ni remi. Mogu da ispadnu samo u slučaju da izgube i oni kao i Nemačka od Kostarike.

Nemačka je u teškoj situaciji, neophodna im je pobeda, ali ne samo njihova već i pobeda Španije. Ukoliko Španci budu odigrali nerešeno sa Japancima, Nemci će morati da pobošljšaju gol razliku, odnosno daju više golova protiv Kostarike.

Japan takođe ima šanse da obezbedi nokaut fazu, ali za to im treba pobeda protiv Španije. Ukoliko remiziraju Kostarika mora da pobedi Nemačku. U slučaju da na obe utakmice od 20 časova rezultat bude nerešen kako trenutno stoje stvari Japan bi zbog bolje gol razlike mogao da prođe dalje.

Kostarika ima isti broj bodova kao i Japan, a takođe bi pobeda mogla da ih odvede u osminu finala. Dovoljan im je i remi ukoliko Španija savlada Japan.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here