Pixabay.com
Naoblačenje

U Srbiji će danas biti malo i umereno oblačno i veoma toplo, a na jugu i pretežno sunčano, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Kako se navodi, u drugom delu dana, uz lokalni razvoj oblačnosti, kiša i pljuskovi s grmljavinom očekuju se uglavnom na severu.

Duvaće slab i umeren vetar na planinama, i ponegde u nižim predelima i jak, južni i jugozapadni.

Temperature će se kretati od 16 pa do 33 na severu, odnosno do 40 stepeni na jugu zemlje.

Krajem dana i tokom noći na severu i zapadu zemlje jače naoblačenje sa kišom, jakim pljuskovima i grmljavinom uz pad temeprature i jak i olujni severni vetar, a ponegde se očekuje i grad.

U Beogradu vreme će biti malo i umereno oblačno i veoma toplo. Vetar slab i umeren, južni i jugozapadni, sa temperaturama od 26 do 36 stepeni.

U drugom delu noći očekuje se jače naoblačenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom uz jak severni vetar.

U sredu i četvrtak očekuje se osetno svežije vreme mestimično sa kišom, pljuskovima i grmljavinom.

U sredu se u zoni najjačih razvoja očekuju grad, kao i jak i olujni vetar, koji kratkotrajno može dostizati i udare orkanske jačine, dok će u četvrtak biti sveže uz razvedravanje i ponegde sa kratkotrajnom kišom.

Do kraja sedmice pretežno sunčano i umereno toplo vreme.

U subotu posle podne u brdsko-planinskim, a u nedelju uveče na severu i zapadu zemlje, uz lokalni razvoj oblačnosti, očekuju se kratkotrajni pljuskovi s grmljavinom, koji će se početkom sledeće nedelje, uz pojačan severni vetar, proširiti i na ostale krajeve.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here