Dani Alves: Hvala navijaču koji me gađao bananom!

0

Dani Alves i Aleksandar Kolarov
 

Minulog vikenda u najvećeg junaka na terenima širom Evrope izrastao je Dani Alves. Desni bek Barselone je odigrao još jednu odličnu utakmicu, ali je više od fudbalskih poteza u centar pažnje dospeo tako što se na simboličan način obračunao sa rasizmom.

Brazilac je u drugom poluvremenu gostovanja Viljarealu (3:2) bio meta domaćih navijača, koji su ga gađali bananom, a on im je odgovorio do sad neviđenim potezom, tako što je pre izvođenja kornera jednu pokupio sa zemlje i – pojeo je!

Što je naišlo na opšte odobravanje kompletnog fudbalskog sveta koji su taj gest nekadašnjeg igrača Sevilje protumačili kao šamar rasistima.
"Zašto sam pojeo bananu? Ne znam, ali sam zahvalan navijaču koji ju je bacio na teren. Dala mi je energiju za još dva centaršuta koja su rezultirala golovima“, rekao je Alves koji je namestio dva od tri gola Barse u preokretu na Madrigalu.

"Već 11 godina živim u Španiji i isto toliko vremena se smejem tim moronima. Ovakve situacije nekad morate da prihvatite sa dozom humora, a svi smo svesni da nećemo lako pomeriti stvari napred“, rekao je Alves.

UEFA je u ponedeljak saopštila da neće pokrenuti disciplinski postupak protiv Viljareala i da eventualna kazna Žutoj podmornici zavisi od reakcije Fudbalskog saveza Španije u čijoj nadležnosti su svi mečevi Primere, pa i ovaj kojim su Katalonci ostali u trci za titulom.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here