Tanjug
Nataša Pirc Musar

Predsednica Slovenije Nataša Pirc Musar poručila je da njena zemlja podržava Kosovo do članstva u svim evroatlantskim organizacijama, ali je naglasila da se nada da je rukovodstvo u Prištini svesno da mora da ispuni uslove. 

– Svaka zemlja koja je ulazila u Evropsku uniju, Nato ili Savet Evrope, morala je da ispuni uslove. Nije uvek lako, ali u odnosu na Savet Evrope, moje srce je zaista blisko ovoj organizaciji – kazala je slovenačka predsednica.

Na pitanje da li Slovenija ulazak Kosova u Savet Evrope uslovljava formiranjem Zajednice srpskih opština, rekla je da neće razgovarati o konkretnim uslovima.

– Kosovo zna šta mora da uradi, a vi pitajte advokata da li treba da se ispune potpisani sporazumi. Dakle, ovo je ono što imam da kažem, “pacta sunt servanda” (načelo poštovanja ugovora, prim.aut.). To je nešto od čega svi advokati ne mogu da pobegnu i to je činjenica – istakla je Musar.

Dodala je da se nada da će rukovodstvo u Prištini, ali i u Srbiji naći dovoljno mudrosti, snage i energije da reši probleme.

– Situacija u kojoj se trenutno nalazimo govori mi da postoji nedostatak poverenja. Kada ono nedostaje, teško je napredovati – zaključila je predsednica Slovenije.

6 COMMENTS

  1. SRBIJA JE KONAČNO NA ZAPADU, U EVROPI, U EU, MEĐU SVOJIMA, SVOJOM BRAĆOM ! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE NAŠ ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI UNIŠTAVAJUĆI (CEPAJUĆI) NAŠE ZAPADNE EVRE I DOLARE A TRAŽITI PLATU U RUBLJAMA I JUANIMA, TRAŽITI POSAO NA ISTOKU U rUSIJI I kINI I NARAVNO sEVERNOJ kOREJI, GDE SE RADNIČKA PRAVA VEOMA POŠTUJU. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO,OD AUTOMOBILA,GARDEROBE, TEHNIKE,,,, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. PATRIOTE, POZOVITE ROĐAKE PATRIOTE DA SA NAŠEG ZAPADA IDU DA RADE NA ISTOK, DA SE KOD NAS NE MUČE RADEĆI ZA BEZVREDNE PRLJAVE EVRE I DOLARE…ŽIVELA EVROPSKA UKRAJINA!!!

    • Samo polako ako EU ovako nastavi Srbi će se uskoro voziti u USA i Kineskim Automobilima jer će biti jeftiniji ! A i Bolji kvalitetniji u svakom slučaju sve ostalo ionako nije iz EU !
      Gomila stvari dolazi iz Kine id odeće i obiće di rezervnih deliva za vozila ili elektronike EU nema nijednog proizvodjača mobilnih telefona ili Računara da ne pominjem Panele za Solarnu energiju ! Nas jedino VW Mercedes BMW i Audi vezuju za EU i ništa više!

  2. КОЛИКО СРБА СУ СЛОВЕНЦИ
    ИЗБРИСАЛИ ИЗ КЊИГА РОЂЕЊА И КЊИГА ДРЖАВЉАНА
    КАО НЕПРИЈАТЕЉЕ ИХ ТРЕБА ТРЕТИРАТИ
    СВИ албанци БОЖЕ☦️ПОМОЗИ ДА ПРЕЂУ У ЕУ ДА ЖИВЕ
    ТО ЈЕ ПОТРЕБНО ЕУ
    СЛОВЕНИЈИ ПОГОТОВУ

  3. ZAMISLI STA OVA SLOVENKA PRICA A DA NIJE BILO SRBIJE NEBI NI POSTOJALI SAD ONA CE DA DELI PRAVDU A BRISALI SRPSKI NAROD IZ KNJIGE RODJENIH ZAD CIJEM DA CE PAHOR DA ZAMENI LACAGA I ON CE DA DELI NEKU PRAVDU U VECI KOSOVA

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here