EPA/Guillaume Horcajuelo
Osnivač Netfliksa, Rid Hejstings

Danska kraljica Margrete angažovana je kao scenograf na novom Netfliksovom filmu rađenom po priči Karen Bliksen. Kraljica se smatra odličnom slikarkom i ilustratorkom.

Netfliks je potvrdio da će u njihovom novom projektu, igranom filmu Erengard, rađenom prema poslednjim delima poznate danske spisateljice Karen Bliksen, za scenografiju biti zadužena, ni manje ni više, nego lično danska kraljica!

Radnja filma smeštena je u bajkovito kraljevstvo Babenhauzen. Priča prati samozvanog eksperta za ljubav koji dobija zadatak da stidljivog princa nauči umetnosti zavođenja kako bi kraljevstvo dobilo naslednika. Ali, kako to obično biva, plan se izjalovi, što sve dovodi do skandala, ali i neočekivane romanse.

Režija je poverena proslavljenom danskom režiseru, oskarovcu i dobitniku Zlatne palme, Bilu Augustu. Film će imati premijeru na Netfliksu 2023. godine.

„Pokušala sam da kostimima i dekupažima dočaram fantastični univerzum Bliksenove, i radujem se što ću videti priču o Erengard kako oživljava na filmu“, rekla je tim povodom 81-godišnja kraljica, koja važi za vrhunskog slikara i ilustratora.

Njeni crteži su korišćeni za danska izdanja Gospodara prstenova još 1970-ih, ali pod pseudonimom Ingahild Gratmer.

U međuvremenu je takođe dizajnirala kostime za produkciju Narodne priče Kraljevskog danskog baleta i za film Pitera Flinta Divlji labudovi 2009. godine.

Kraljica Margrete Druga stupila je na danski presto 1972. godine. Ima dva sina, prestolonaslednika Frederika i princa Joakima, i osmoro unuka.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here