Pixabay

Nacionalni istraživački centar „Gamalei“ u Rusiji planira da počne testiranje vakcine protiv virusa korona na deci u januaru-februaru sledeće godine, saopštio je direktor centra Aleksandar Gincburg.

Gincburg je naveo da Institut nikada nije sprovodio testiranja na deci.

– Pedijatri poznaju te specifičnosti, stoga zajedno s njima pripremamo dokumentaciju koju ćemo podneti Ministarstvu zdravlja kako bismo mogli sprovoditi testiranja na deci, ali tek nakon što završimo sva testiranja na odraslima – rekao je Gincburg.

Prema njegovim rečima, testiranja na deci počeće na zimu, jer će treća faza testiranja vakcine protiv koronavirusa na odraslima trajati oko pet meseci.

– Nadam se da će vakcina biti pogodna za decu, ali prema ruskom zakonu vakcina se može testirati na deci tek kada prođe kompletan ciklus testiranja na odraslima – objasnio je Gincburg.

Ministar zdravlja Rusije Mihail Muraško ranije je saopštio da su klinička ispitivanja vakcine protiv virusa korona u Rusiji završena, a reč je o vakcini koju razvija Nacionalni istraživački centar epidemiologije i mikrobiologije „Gamalei“.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here