Deca Hajlbrona za decu Paraćina

0

Učenici sa paketićima za vršnjake iz Srbije
 

U dogovoru sa članovima Saveta roditelja, a u saradnji sa folklornom grupom Zavičaj koju vodi Mihaela Gajić odlučeno je da đaci Srpske dopunske škole i deca koja igraju u Zavičaju pošalju humanitarnu pomoć učenicima Osnovne škole "Radoje Domanović" u Paraćinu.

 

To je, inače škola u kojoj radi učitelj Aleksandar Jovanović koji je pre nastavnice Aleksandre Petrović četiri godine radio u Hajbronu i okolnim gradovima. Ideja je bila da svaki učenik koji pohađa Srpsku dopunsku školu ili igra u folklornoj grupi pripremi paket za decu iz Paraćina.
 

Roditelji su organizovali akciju
 

U međuvremenu je stigao i spisak sa imena najugroženije dece, koji je pripremio i prosledio učitelj Jovanović. Put Srbije poslato je 60 paketa i kada ih krajem avgusta dodele "Vesti" će izvestiti i o tom događaju. Organizatori ove akcije su Dražana Buha, zamenik predsednika Saveta roditelja, Slavica Jokić, koreograf, Mirjana Mišić Stanišić član Saveta roditelja, Mihaela Gajić ispred folklorne sekcije Zavičaj i Aleksandar Popović – predsednik Saveta roditelja.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here