Dečak lagano izlazi iz kome

0

 

Stiže podrška: Mladi iz Sent Albansa na Fejsbuku

 

 

Lekari koji se bore za njegov život od petka na odelenju intenzivne nege Kraljevske bolnice u Melburnu, počeli su da daju optimističke prognoze, pošto je pokazao prve znake izlaska iz životne opasnosti.

 

Kako smo saznali od dečakovog oca, on je u nedelju na trenutke, otvarao oči i mogao je da na postavljena pitanja komunicira pokretima glave. Polako je počeo da se osvešćuje. Lekari su bili zadovoljni ovim prvim, ali važnim pozitivnim koracima, ali zbog ozbiljnosti njegovog zdravstvenog stanja, nisu mogli da daju nikakve prognoze.

 

Kako smo pisali, nezgoda 16-godišnjeg učenika i člana folklorne grupe "Morava" iz CŠO Sveti Đorđe u Sent Albansu, potresla je članove srpske zajednice u Melburnu, a posebno njegove vršnjake.

 

U petak na bazenu Rekreativnog centra u Sent Albansu, posle nesrećnog slučaja i duge reanimacije, koju su mu pružili spasioci bazena, kolima Hitne pomoći dečak je prevezen ne odelenje intezivne nege Kraljevske bolnice u Melburnu.

 

Tamo ga neprestno obilaze članovi porodice, prijatelji i školski drugovi. Folkloraši "Morave" iz Sent Albansa, otvorili su na Fejsbuku stranicu na kojoj se do nedelje registrovalo blizu 250 njegovih prijatelja i poznanika.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here