Dečja mašta može svašta

0

Pobednici mlađeg uzrasta

Ove godine uveli su i jednu novinu – razgovor na temu "Šta znamo o Vaskrsu". I tu je takmičarski duh došao do izražaja, ko će odgovoriti na što više pitanja o našim običajima i najradosnijem pravoslavnom crkvenom prazniku.

 

Delo starijih đaka

– Svake godine naša deca u školi šaraju jaja i čas je posvećen ovom prazniku – kaže zadovoljno predsednica školskog odbora Danijela Stanković.

 

– Trebalo je videti sa kakvim zadovoljstvom su se deca trudila da im jaja budu što lepše našarana.

 

Na lak i zanimljiv način podsećamo ih svake godine na naše običaje i trudimo se da ih zapamte, kako bi sutra kada odrastu i sami to preneli na svoju decu. Školski odbor za sva takmičenja u školi izdvaja novac za nagrade najboljima. Obično je to školski pribor ili knjige.

 

Pobednici starijeg uzrasta

 

 

Anđelka Krasojević, učiteljica ovog odeljenja, takođe je zadovoljna:
– Jaja koja su deca šarala zaista su sa puno mašte urađena, a žiri je imao vrlo težak zadatak. Pored prva tri mesta, morali smo da dodelimo i utešne nagrade jer prosto nismo mogli da se odlučimo koji su crteži najlepši.

 

 

 

Najbolji

U mlađem uzrastu prvo mesto za najlepše išarano jaje pripalo je Anabeli Ilijin, drugo Nemanji Matejiću, a treće Tatjani Stanković. Među starijima prvo mesto osvojio je Mihael Lotrean, drugo Violeta Marjanović, a treće Kristina Živanović.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here