Dečje carstvo u Lambahu

0

 

Predsednik Bosiljka Dejan Mikić otvorio je priredbu uz zahvalnost svim učesnicima i Novi Laziću, svešteniku parohije u Gmundenu. Program je najavila i vodila Sandra Milić. Svesrdnu pomoć u pripremi priredbe imala je u učiteljima veronauke Milki Šurlan i Vidosavi Spasić.

Pesmom "Deca su ukras sveta" hor sastavljen od članova domaćina uz pratnju gitara otvorio je druženje u Štadl Pauri. Gitare su svirali Anastasija, Marko, Mihaela, Nikolina i Renata. Pevale su devojčice Ana Marija, Katarina, Kristina, Anastasija, Anđela, Jovana, Milica i Lara.
 

Dušan najmlađi

Deca su zaista bila u prvom planu na priredbi i prednjačila su po lepoti, pogotovo ona u narodnim nošnjama. Dušan Pantelić je sa četiri godine bio najmlađi učesnik ovog druženja. Sa šajkačom na glavi i podignuta tri prsta mali Dule, inače član najmlađeg uzrasta folklorne sekcije Bosiljka, privukao je pažnju brojnih gostiju.

Posle njih publici su svoje umeće na harmonikama pokazali Danijel Kovačević i Saša Radić.
 

Izveden je i program za ljubitelje dečjeg pozorišta. Igrokaz "Pačja škola", odigrale su Jovana Pantelić, Nikolina Rakić, Ana Marija Savić, Katarina Jakovljević, Mihaela i Lara Popadić, Milica Ljiljak, Anastasija Radić, Kristina Radovanović i Lara Popadić. Starog patka je igrala Anastasija Perać, dok je lovac Joca bio Dušan Pantelić.
Potom je na red došao i orkestar Bosiljka pod rukovodstvom profesora harmonike Zorana Gajića. Zajedno sa njim su Danijel Kovačević, Saša Radić, Belmin Sedić, Dalibor Tatić i Nemanja Koturović pobrali gromoglasne i brojne aplauze u prepunoj sali. Prvi deo programa završio je hor u pratnji gitara, pesmama "Tiho, tiše" i "Hajde da ludujemo".

Nastupe folklornih grupa otvorio je domaćin, a sledili ih članovi folklornih sekcija Vidovana, "Kneza Lazara", Mlave, Lane, Ostroga i "Nikole Tesle". Potom su opet na scenu izašli igrači Bosiljka.
 

Slavlje je nastavljeno uz orkestar Predraga Milića iz Salcburga.
 

Vredni članovi domaćina svojski su se potrudili da goste dočekaju kako i dolikuje, a između ostalog domaćice su pripremile i brojne kolače.

 

Premijera Ostroga i Mlave

Folklorne grupe svih klubova bile su na visini zadatka. "Nikola Tesla", Vidovdan, Ostrog, "Knez Lazar" i Bosiljak izveli su po dve koreografije. Igračka sekcija KUD-a Lane iz Kirhdorfa predstavila se mlađim uzrastom. Ipak, najviše treme bilo je kod malih članova Mlave iz Linca. Bila je ovo njihova premijera, sudeći po podršci i aplauzima više nego uspešna. Sličan je slučaj i sa KUD Ostrog koji je nedavno formiran. Njihovi folkloraši za razliku od Mlave imaju daleko više iskustva jer su bili članovi Vidovdana.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here