Degustacija vina “Aleksandrović” u Beču

0

Degustacija: Članice KUD "Karađorđe" služe goste
 

Naime, Srpski centar se ne bavi se samo kulturnom delatnošću, negujući tradiciju srpskih balova u Beču, već ima za cilj i pospešivanje privredne saradnje dve zemlje.

 

Predsednik Srpskog centra Milorad Mateović je nedavno organizovao putovanje Lasla Purkaša, vlasnika uvoznika vina "Vinarium" u Srbiju, tokom kojeg je obišao više vinarija. Purkaš je u Srbiji sklopio više ugovora o ekskluzivnoj prodaji na tržištu Austrije i Mađarske, a vinarija "Aleksandrović" je jedna od onih sa kojima je napravljen ugovor.

 

Dobar posao: Aleksandrović, Purkaš i Mateović
 

 

Pomoć "Karađorđa"

Uspešnu prezentaciju vina pomogli su članovi KUD "Karađorđe", koji su u narodnim nošnjama služili predstavljene proizvode i čiji su članovi priredili bogatu nacionalnu trpezu.
Ugođaj u vinskom podrumu upotpunio je svojim pesmama harmonikaš Ćira.

– Tokom posete Srbiji bio sam iznenađen kvalitetom vina u toj zemlji, koji nije poznat. Neka vina su čak bolja od austrijskih, italijanskih ili francuskih, ali očigledno nedostaje dobar marketing – rekao je Purkaš za "Vesti".
 

Vlasnik vinarije "Aleksandrović" Božidar Aleksandrović predstavio je Bečlijama osam svojih proizvoda, po četiri vrste belog i crvenog vina. Govoreći o istoriji vinarije, on je rekao da se porodica više od sto godina bavi vinogradarstvom i vinarstvom.
 

– Do Drugog svetskog rata prodica je imala 30.000 čokota i blisko sarađivala sa vinogradarima i vinarima kraljevih podruma. Danas imamo 48 hektara vinograda i proizvodimo oko 400.000 boca vina, koja su u svetu osvojila već mnoge nagrade – naveo je on.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here