Tanjug/AP

Na prvom mestu prema Guglovim podacima o najčešće pretraživanim odredištima za putovanja u 2023. našla se Grčka, na drugom Španija, zatim Italija i Portugal, objavio je američki i globalno priznati magazin za putovanja Conde Nast Traveler.

Magazin je do liste najguglanijih odredišta u 2023. došao, kako kažu, ekskluzivnim uvidom u odeljak podataka Gugla o putovanjima, objavljenih nedavno u sklopu šireg Guglovog istraživanja o tome što su korisnici najviše pretraživali poslednjih 12 meseci.

Uz prateću fotografiju Dubrovnika, za Hrvatsku, koja je na petom mestu najviše pretraživanih turističkih odredišta u 2023. na tom pretraživaču, pišu kako postupno stiče reputaciju evropske turističke destinacije.

Na prvom mestu s najviše pretraživanja na Guglu u 2023. je Grčka, od njenih ostrva, posebno Mikonosa, Santorinija, Krita i Rodosa do Atine, uz zaključak da šta god odabrali, Grčka će “svaki put impresionirati”.

Španija je na drugom mestu, za koju kažu da je lepa cele godine te da iako je zanimljiva leti i izvan glavne sezone puno pruža u gradovima, posebno u Barseloni i San Sebastijanu te i u gastronomiji.

Za Italiju, koja je treće najguglanije odredište, napominju da nikada neće dosaditi zbog mešavine bajkovitih, ali i užurbanih gradova, netaknutih plaža, šopinga u Milanu, gradskih kafića, Firence, Toskane, Rima i ukupne umetnosti, muzeja i galerija koje nudi.

Portugal je na četvrtom mestu, s uzbudljivim restoranima od severa do juga zemlje, pri čemu ističu arhipelag Azori, termalne vode te gradove Porto i Lisabon, koji je nedavno proglašen i za najpovoljniji gradski odmor u Evropi za 2023.

Iza pete Hrvatske slede Kipar, Tajland, Egipat, Malta i Maroko.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here