Unsplash

Ljubljenje je jedna od komponenti koje najviše vrede za vaše fiziološko zdravlje. Dovodi vas u dobro raspoloženje i produbljuje intimnost u vašoj vezi.

Čim vaš jezik pravi tango sa drugom osobom, vaše telo odmah reaguje na osećaj vrućine.

Telo počinje da se uzbuđuje, izazivajući velike količine “hormona sreće” u vašem mozgu. To te tera da pomisliš: “Dodir tvojih usana oduzima mi dah.”

Kako vaši hormoni počinju da rastu, vaše raspoloženje se pomera nagore ostavljajući vas sa blistavim osmehom od uha do uha. To je kao da, odjednom, u ovom trenutku imate pun život i ništa vas ne može srušiti.

Poljubac nije samo dobar za vašu vezu, već je i odličan za vaše raspoloženje i pojačava imunitet, sagoreva kalorije ili jednostavno je način da se povežete sa svojim partnerom. Takođe sagoreva 1,5 kaloriju u minuti.

Stimuliše vaše telo na mnogo načina koji su korisni za vaše celokupno zdravlje: fizički, mentalno, emocionalno i duhovno.

Evo devet čudnih stvari koje se dešavaju vašem telu kada nekoga poljubite:

1. Ljubljenje pomaže u određivanju vaše kompatibilnosti

Čim nekoga poljubite, vatromet počinje da puca u hiljadu malih zvezda ili ne osećate ništa.

Poljubac je odličan merni alat koji možete koristiti da biste utvrdili da li postoji magnetna iskra između vas i osobe. Vaše telo trenutno šalje signal vašem mozgu da odluči da li postoji kompatibilnost na osnovu razmene vaših senzacionalnih receptora.

2. Ljubljenje podiže vaše raspoloženje

Fizički dodir usana osobe aktivira vaš mozak. Vaš mozak reaguje na signal koji ispušta hormone oksitocin, dopamin i serotonin. Oni su poznati kao hormoni sreće ili maženja koji podižu vaše raspoloženje.

3. Ljubljenje u borbi protiv infekcije

Ljubljenje jača vaš imuni sistem pomažući vam u borbi protiv infekcije.

Istraživanja pokazuju da pljuvačka oko usta smanjuje mogućnost da loše bakterije vise na vašim zubima. Kada se loše bakterije isperu, vaša usta se čiste kako bi održala zdravo nepce, odbijajući viruse.

4. Maženje povećava intimnost i povezivanje

Dok spajate usne sa partnerom, vaše telo to priznaje kao način da se formira vezanost. Kada počnete da se osećate vezano, počinjete da žudite za bliskošću sa partnerom za osećaj povezanosti i sigurnosti.

5. Ljubljenje smanjuje stres

Kada ste prezaposleni tokom dugog dana, nivoi kortizola se povećavaju što izaziva stres. Jedan od načina da smanjite nivo kortizola je da se družite sa partnerom kada se vratite kući s posla.

Vaši nivoi će početi da se smanjuju kada adrenalin počne da pumpa vaše telo dok se približavate partneru.

Dok se ljubite da biste se pozdravili, pustite da stres iscuri.

6. Ljubljenje podiže vaše samopoštovanje

Ljubljenje podiže vaše samopoštovanje i samopouzdanje kada se povezujete sa partnerom. Vaš osećaj sigurnosti vas podstiče da se osećate kao da ste na vrhuncu svoje igre kada izađete iz vrata tokom dana.

Poljubac za “zbogom” ili “zdravo” čini da se osećate dobro i povezano sa svojim partnerom.

7. Ljubljenje čini da izgledate mlađe

Dok vežbate jezik francuskim poljupcem, istraživači kažu da rade 34 mišića na licu. Potencijalno može zategnuti liniju vilice održavajući ta područja toniranima i čvrstima.

Dok vrtite jezikom, vaše lice formira prirodan sjaj. Osećate se i izgledate mlađe kada ste srećniji kao osoba. Počnite da se ljubite danas da biste zagladili bore.

8. Povećava protok krvi i osećaj intimnosti

Ljubljenje vas tera da poželite više od osobe sa kojom vrtite jezike. Vaše telo kaže: “Ovo je neverovatan osećaj, daj mi još.”

Prirodna sposobnost čula vašeg jezika cilja na vaše telo da oseti osećaj žurbe koji vas vodi ka daljem istraživanju.

Dakle, ako želite da pojačate toplotu, počnite tako što ćete poljubiti partnera i stvari će se odvijati prirodnim tokom.

9. To je vrhunska veština preživljavanja

Biti u blizini druge osobe obično znači da je veća verovatnoća da ćete joj verovati. Delite svoj lični prostor i otvoreni ste za razvoj dublje veze sa njima.

Ljubljenje podstiče pozitivne misli pomažući vam da razvijete bolji odnos sa drugima na intimnom nivou. To je odličan način da započnete razgovor sa svojim partnerom kada nemate reči, a žudite za ljubavlju.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here