Devojčicu sa Makiša upucao komšija?

0

Romsko naselje kod Makiša

 

Četrnaestogodišnja S. I. pogođena je juče u stomak dok je ležala na krevetu u sobi u romskom kontejnerskom naselju na Starom obrenovačkom putu, kod skretanja za Železnik. Nepoznata osoba pucala je kroz otvoren prozor sobe, posle čega je pobegla.

 

Kako piše "Press", napadač se oko 17 časova prišunjao otvorenom prozoru sobe u kojoj su se nalazile S. I. i njena sestra. Ispalio dva hica koja su pogodila devojčicu u stomak, koja se srušila na pod i izgubila svest.

 

Sestra povređene devojčice rekla je da je napadač B. K., koji je sa njihovom porodicom duže vreme u sukobu.

 

"Od šiblja koje raste pored kontejnera nisam jasno mogla da vidim ko je pucao, ali čini mi se da sam videla B. K. (ime poznato redakciji ‘Pressa’). Primetila sam i njegovog crvenog ‘fiću’", kaže sestra, i dodaje:

 

"On, inače, živi u romskom naselju kod restorana ‘Lovačka priča’. Videla sam kroz šiblje kako se njegov automobil velikom brzinom udaljava ka putu za Železnik. Moja porodica sa njim odranije ima neraščišćene račune i verujem da je zbog toga on pucao, samo mi nije jasno zašto je gađao moju sestru. Ona mu ništa nažao nije učinila."

 

S. I. je nakon ranjavanja prevezena automobilom "zastava 101" u Urgentni centar. Njeni rođaci koji su čuli buku zaustavili su automobil koji je vozio holandski državljanin i zamolili ga da preveze devojčicu do bolnice.

 

Ubrzo po dolasku u Urgentni centar devojčica je operisana i, prema poslednjim informacijama, njeno stanje je stabilno.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here