Deklaracija menja karakter rata

0

 

"Postoji opravdan strah da će posle ove deklaracije sva srpska stradanja u prošlom veku biti stavljena na stranu i da će Srbi biti proglašeni kao zločinački narod, što je scenario koji se pravi u kuhinjama velikih, moćnih zemalja sveta", rekao je Pavlović u komentaru za "Fokus".

 

On je istakao da je prihvatljiva samo jedinstvena rezolucija u kojoj će biti osuđeni zločini nad svim narodima koji su stradali u ratnim dejstvima.

 

"Smatramo da žrtve ne treba deliti i da bi poruka pomirenja na području Srebrenice i na celom prostoru Republike Srpske i BiH bila donošenje jedne deklaracije koja bi osudila sve zločine, jer bi se samo na takav način dao doprinos budućnosti i razvoju Srebrenice", rekao je Pavlović.

 

On je ponovio da je stav srpskih odbornika u SO Srebrenica, boračkih organizacija, srpskog naroda i institucija RS da žrtve ne treba deliti, kako se to čini Deklaracijom o Srebrenici.

 

Skupština Srbije usvojila je noćas Deklaraciju o Srebrenici kojom najoštrije osuđuje zločin nad bošnjačkim stanovništvom Srebrenice u julu 1995. godine, na način utvrđen presudom Međunarodnog suda pravde, i traži i od ostalih država na prostoru bivše Jugoslavije da na isti način osude zločine nad Srbima.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here