Dijego Košta spreman za Real!

0

Dijego Košta
 

Utakmica još nije počela, ali u taboru Atletika već slave! Najopasniji igrač kaznene ekspedicije sa Kalderona Dijego Košta biće spreman za okršaj sa Realom u finalu trke za naslov najboljeg na Starom kontinentu.

Naime, madridske radio stanice javljaju da je zahvaljujući Marijani Kovačević napravljen čudesan napredak u procesu oporavka naturalizovanog Španca. Pre samo pet dana pisalo se da će Kosta naredne dve do tri nedelje biti na bolovanju. Ali, izgleda da će biti spreman već večeras, pa bi, ako je za verovati Špancima, trebalo da od prvog minuta bude na terenu! Zanimljivo, statistika kaže da Atletiku čak i bolje ide bez Košte. Naime, Jorgandžije su, prema podacima agencije za naprednu statistiku Opta, bez 25-godišnjeg napadača ove sezone odigrale 11 utakmica, pobedile na osam, dva puta igrale nerešeno i izgubile samo u revanšu polufinala Kupa kralja. Baš od Reala – 0:2.

Ipak, sve skupa su dobili 72,70 odsto utakmica bez Košte u timu, naspram 69,40 sa njim (34 pobede, 10 nerešenih i pet poraza). Slično je i kad su u pitanju golovi. Bez Koste crveno-beli madridski tim je po meču davao u proseku 2,2 gola, a sa njim 1,9 po utakmici. Čak se i bolje brani bez najboljeg strelca. Sa Kostom Atletikom je primao 0,7 golova po meču. Bez njega 0,6.
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here