Legendarni hrvatski košarkaš, Dino Rađa,  govorio je u Jutarnjem programu RTS-a o napadima na Novaka Đokovića.

On je revoltiran napadima na Novaka, koji je mnogo puta podržao Hrvatsku, a i organizovanjem Adrija tur turnira u zadru, želeo je da pomogne.

– Prvo, da odmah razjasnim, jer su mi naravno rekli da branim prijatelja. Međutim, on i ja smo se sreli jednom u životu, popričali par minuta, slikali se i to je to. Ne branim ga zato što smo prijatelji, nego zato što ga prvo izuzetno poštujem kao sportistu, zbog svega što je napravio, a još više ga poštujem zbog njegovog načina ponašanja – počeo je Rađa, koje je bio prilično emotivan.

– Čovek je stvarno pokušao da napravi nešto za nas, nekakvu reklamu. Dogodilo se to što se dogodilo, ali kada pogledate danas, posle osam dana, u Zadru imate troje-četvoro zaraženih osim njih koji su učestvovali. Imate stotine slučajeva okolo, ali nikom ništa. Naravno, nije poenta nabiti na krst nekog nepoznatog, nego nekog poznatog. To što se iživljavaju na njemu je u meni izazvalo reakciju koja je sročena u dva minuta i izašla napolje, i onda su ‘poludeli’ – kaže hrvatski košarkaš.

On je istakao da su mnogi “promenili ploču” istog momenta, čim je objavljeno da je Grigor Dimitrov zaražen.

– To je generalno prokletstvo ljudskog roda. Napadaju ga mali miševi koji bi sve dali da budu na njegovom mestu i koji su ljubomorni na njegove uspehe i na sve što on radi. Jednostavno, to je jedna vrsta zločina koji ja nikada neću razumeti i koja je meni nepojmljiva – da se neko veseli tuđoj nesreći. To nije u mom DNK – zaključuje Dino Rađa.

2 COMMENTS

  1. Диван народ ови Кроати. Секирају се за репутацију “српских” тенисера и бране их од (српских?) мишева који поново падају у изолацију после тенисерских корона журки. Тако је то кад тенисери, фудбалери и кошаркаши а нарочито Крижевци уобразе да су најпаметнији на свету. Ево већ се пакујемо за годишњи одмор у Кроацији.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here