EPA-EFE
Novak Đoković

Direktor turnira u Indijan Velsu Tomi Has, rekao je da bi bilo sramota da Novak Đoković ne igra na tom turniru. Ali, Amerikanac nemačkog porekla ne može da uradi ništa više osim apela na vlasti koje i dalje ne dozvoljavaju nevakcinisanim strancima da uđu u SAD.

Kada je Novak Đoković prošle godine deportovan iz Australije, Kreg Tajli, direktor Australijan opena mogao je samo da potvrdi da srpski as neće igrati na prvom grend slemu u sezoni.
Nekoliko meseci kasnije kada još nije bilo poznato da će Novaku zabrana biti ukinuta, Tajli je poručio da neće lobirati za srpskog asa da bi po Novakovom dolasku otkrio da ga je želeo na turniru.

Sličan scenario odvija se trenutno u Sjedinjenim Američkim Državama, gde je na snazi i dalje mera koja ne dozvoljava nevakcinisanim strancima da uđu na teritoriju te zemlje. Zbog toga Novak ne može da igra u Indijan Velsu, iako je Tomi Has direktor turnira jasno stavio do znanja da želi srpskog asa na tom Mastersu.

– Jedini problem je što on još uvek ne može da dođe u SAD, ali bi uskoro trebalo da ukinu te mere, bilo bi lepo da ih ukinu ranije kako bi mogao da igra u Indijan Velsu i Majamiju. Mislim da je sramota da mu se ne dozvoli da igra – rekao je Has.

Međutim, to je sve što bivši teniser može da uradi. On može da lobira što i radi, ne vodi se prethodnim Tajlijevim receptom, ali odluka je na vlastima.

Amerikanci su najavili da će 11. maja administracija predsednika Džozefa Bajdena ukinuti mere što bi Novaku obezbedilo mogućnost da uđe u zemlju, ali to ništa ne znači za Indijan Vels koji počinje šestog marta.

Svestan je Has da sa Novakom na turniru dobija više prodatih ulaznica, više medijske pažnje i ono što je najbitnije najboljeg tenisera, jer se na svaki turnir drugačije gleda kada na njemu učestvuje prvi reket sveta.

Jedina opcija pored ukidanja mera je da srpski as dobije izuzeće za koje je poslao molbu. Has je prethodno govorio o tome kako će organizatori Mastersa uraditi sve što je u njihovoj moći da dođu do načina pa je tako moguće da mu turnir pomogne oko dobijanja izuzeća, ali adresa za konačnu odluku je ponovo Bajden koji je povodom ove situacije bio nepokolebljiv i prethodne godine.

2 COMMENTS

  1. E ako zavisi samo od Gospodina Dajdena onda mozemo racunati da je Djokovic vec ucesnik turnira u Indijan Velsu i Majamiju Jel Gospodin Bajden je veliki demokrata i posten covjek moze se reci i nas prijatelj. Jedono ako se bude pitao Bill Gejc e onda ce mo biti razocarani…

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here