Divac i Dulić “čiste Srbiju”

0

Vlade Divac (levo) i Oliver Dulić pomažu Srbiji
 

Ministar Dulić je rekao da je ta saradnja veoma važna, jer olimpijski duh ne podrazumeva samo sport, već i promovisanje drugih vrednosti, a jedna od njih je i briga o životnoj sredini.

 

Memorandumom o saradnji predviđena je poseta gradovima u Srbiji, a poznati sportisiti će ličnim primerima upućivati decu na važnost žaštite životne sredine i značaj bavljenja fizičkom aktivnošću, rečeno je prilikom potpisivanja Memoranduma u Olimpijskoj kući.

 

Dulić je podsetio da je pitanje životne sredine direktno povezano sa očuvanjem zdravlja.

 

"Danas u svetu najveća pažnja usmerena je na povezanost ljudskog zdravlja i aktivnosti koje vode do disharmonije u prirodi", ocenio je Dulić i dodao da će se kroz "EkOlimpijadu" mladi učiti o vrednostima, koje su zaboravljene proteklih godina.

Ministar je rekao da će ove godine, u okviru akcije "Očistimo Srbiju" velika pažnja biti usmerena na adekvatnu separaciju otpada.

 

Podstaći mlade na razmišljanje

Divac je kazao da OKS želi da doprinese edukaciji školske dece i omladine po pitanju važnosti očuvanja životne sredine.
"Želimo da približimo građanima sve olimpijske vrednosti koje se ne tiču samo sportskih takmičenja i vrhunskih rezultata", kazao je Divac i podsetio da je važno obratiti pažnju na obrazovanje, ravnopravnost polova, kao i boriti se protiv dopinga i svake vrste diskriminacije.
On je kazao da je briga o životnoj sredini jedna od osnovnih principa olmpizma i naglasio da će Komitet u saradnji sa resornim ministarstvom nastojati da postakne mlade da razmišljaju i brinu o očuvanju svoje okoline.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here