Đelić na Evropskom forumu u Nemačkoj

0

Đelić će govoriti o tome šta EU može i treba da ponudi zemljama kandidatima za članstvo, a tokom boravka imaće i niz bilateralnih sastanaka s nemačkim kolegama.

 

Brojni sastanci sa nemačkim zvaničnicima: Božidar Đelić

 

Najavljeni su sastanci sa ministrom ekonomije i tehnologije Rejnerom Briderleom, ministrom za obrazovanje i istraživanje Anetom Šavan i državnim ministrom u Ministarstvu spoljnih poslova Vernerom Hojerom.

Đelić će se sastati i sa savetnikom kancelara, zaduženim za evropska pitanja Uve Korsepiusomijem i savetnikom kancelara zaduženim za spoljnopolitička pitanja Kristofom Hojsgenom.

Potpredsednik Vlade Srbije sastaće se i s predsednikom Odbora Bundestaga za evropska pitanja Ginterom Krihbaumom i predsednikom Odbora za spoljne poslove Ruprehtom Polencom.

Najavljen je sastanak i s predsedavajućim frakcije SPD u nemačkom parlamentu Frankom Valterom Štajnmajerom.

Potpredsednik Vlade Srbije će se obratiti i članovima Odbora Bundestaga za evropska pitanja, a održaće i predavanje za predstavnike Evropskog pokreta u Nemačkoj.

Đelić će, na poziv potpredsednika Svetske banke za region Evrope i Centralne Azije Filipa Le Uerua, učestvovati na devetom Forumu ekonomije znanja čija je tema "Izlazak iz krize putem znanja i inovacija"

Taj skup organizuju potpredsedništvo Svetske banke za region Evrope i Centralne Azije i Fraunhofer institut, navedeno je u saopštenju.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here