Đilardino se seća da je dao gol Srbiji!

0

"Znam i da sam postigao gol i da smo u finalu pobedili sa 3:0. Kako se ne bih sećao te utakmice, pa tada smo postali prvaci Evrope za uzrast do 21 godine! Bila je to sjajna naša reprezentacija, koja je zaslužila da osvoji prvo mesto. Da budem iskren, znam da smo igrali protiv vaše selekcije, ali se ne sećam nijednog igrača posebno", izjavio je Đilardino, koji će sada "ukrstiti koplja" Srbijom u novom ciklusu kvalifikacija za EP 2012 u Ukrajini i Poljskoj.

 

Napadač Fiorentine misli da grupa u kojoj su Italija, Srbija, Slovenija, Severna Irska, Estonija i Farska Ostrva nije nimalo laka.

 

"Grupa nije laka, ali će biti veoma zanimljiva. Oduvek sam voleo da igram velike utakmice, protiv jakih rivala, a to Srbija jeste. Potpuno sam siguran da će to biti dueli za uživanje, da će biti lepi mečevi", rekao je Đilardino.

 

Ako se ne seća igrača protiv kojih je igrao 2004. u Bohumu, da li Đila danas prati igre Srbije?

 

"Pratio sam rezultate i po svemu što sam video može da se kaže da imate veoma jak tim, pravi kolektiv, koji bi mogao daleko da stigne na Mundijalu. Od igrača bih svakako izdvojio Nemanju Vidića, kao jednog od najboljih odbrambenih fudbalera sveta i Dejana Stankovića iz Intera, o kojem karijera koju je napravio u Seriji A sve govori", zaključio je napadač rođen 1982. godine u Bjeli, koji je na 39 mečeva za seniorsku reprezentaciju Italije postigao 16 golova.

 

Đilardino će po svemu sudeći biti u timu Marčela Lipija za Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi, gde "azuri" putuju kao zvanični šampioni. Mogu li to i da ostanu do 2014. godine?

 

"Neće biti ništa novo ako kažem da je jako dug i težak put do odbrane titule prvaka sveta. Mislim, ipak, da kvalitet za taj uspeh imamo. Daćemo sve od sebe da trofej vratimo u Italiju", zaključio je za "Večernje novosti" Đilardino.
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here