EPA-EFE/CHRISTIAN BRUNA
Novak Đoković

Najbolji teniser sveta Novak Đoković trebalo da se vrati u Beogradu posle završetka turnira u Beču, gde je eliminisan u četvrtfinalu, ali postoji i mogućnost da ode u Podgoricu na sahranu mitropolita Amfilohija.

Ukoliko Đoković ode na sahranu, radiće se o privatnoj poseti, što znači da Novak neće biti dostupan javnosti i medijima, objavila je „Nova“.

Na vest da je preminuo mitropolit crnogorsko-primorski, Novak Đoković se od njega oprostio na društvenim mrežama, objavivši na Instagramu njegovu fotografiju.

Na dan kad je mitropolit preminuo, Đoković je igrao meč u četvrtfinalu turnira u Beču, gde je doživeo jedan od najubedljivijih poraza u karijeri.

Novak je posle meča rekao da je svoj cilj u Beču ostvario plasmanom u četvrtfinale, što mu je poboljšalo šanse da ostane prvi na ATP listi na kraju godine.

– Ovo je baš jako tužan dan… Poštovani Amfilohije je bio veliki borac za pravoslavlje i neko ko je služio kao neka vrsta zvezde vodilje za srpski pravoslavni narod i Srpsku pravoslavnu crkvu u Crnoj Gori. Imao sam čast i radost da ga upoznam, provedem neko vreme blizu njega i osetim predivnu energiju koju je on posedovao. Iako fizički više nije živ, njegov duh će, siguran sam, biti prisutan dugi niz godina – izjavio je posle meča Đoković.

Đoković je dodao da mu se nije igralo.

– Nije mi se igralo, da budem baš iskren. Nije toliko uticala na moju igru ta tužna vest. Jeste, ali ne u tolikoj meri da zbog toga baš i ne mogu da igram. Sada ću biti neko vreme sa porodicom. Vraćam se u Srbiju i radujem se tome – rekao je prvi igrač sveta.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here