Đoković: Dostignuće je i No. 2

0

Pošto je sa dve pobede u singlu Srbiji doneo istorijusku pobedu u Dejvis kupu protiv selekcije SAD u Beogradu, Novak se preselio u Indijan Vels, gde počinje "američka serija" turnira na tvrdoj podlozi.

 

Đokoković, koji je već osvojio ovaj turnir, slobodan je u prvom kolu, a u drugom će igrati protiv Nemca Mihaela Berera ili Amrikanca Mardija Fiša.

 

"Postigao sam veliki uspeh. Postao sam drugi reket sveta, a to je nešto što sam dugo želeo. Osećam da mogu još dalje. Moj životni cilj je da postanem N01 na svetu. Mada mi je trenutno lepo u koži drugog igrača planete", izjavio je Đoković.

 

Đokovićev povremeni trener, Tod Martin, kaže da je Đoković mnogo napredovao, ali i da mora da pojača i učini raznovrsnijom ofanzivnu igru ako želi da postigne rezultate koje želi.

 

"Novak je inspirisan tenisom, a za njegov kompletan uspeh mora malo da popravi ofanzivu, pošto je u odbrani odličan", kazao je Martin.

 

Na Martinove reči se nadovezao Đoković.

 

"Da…Federer je pravi primer. On ima različite varijacije napada. Sa osnovne linije je neprikosnoven, a pojačao je servis volej igru. To mu daje mentalnu prevlast nad protivnicima. Uvek ima opciju za napad i to bih ja voleo da naučim", zaključio je 22-godišnji Srbin.
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here