Đoković: Pobedi se ne gleda u zube

0

Novak Đoković
 

"Bio je odličan meč… U prva dva seta odigrao sam vrlo dobro, čvrsto sa osnovne linije, servirao sam efikasno i nisam mu dao da pritisne, držao sam se na osnovnoj liniji. Ipak, posle toga je došlo do pada u koncentraciji i on je to mudro iskoristio", rekao je Đoković posle meča.

 

Đoković je do plasmana u osminu finala Rolan Garosa došao posle pobede nad Čilićem od 3:1, po setovima 6:3, 6:2, 6:7, 6:4.

"On je u trećem setu počeo manje da gressi, ja sam se povukao nazad, usledile neke moje greške i njegova bolja igra – to je rezultiralo tim izgubljenim setom. Tokom celog meča je igrao jako dobro, što je dobrinelo mnoštvu zanimljivih i kvalitetnih poena", kazao je Đoković.

 

Srpski igrač kazao je da susret sa Čilićem bio "izuzetno iscrpljujuć" i dodao da se "pobedi ne gleda u zube".

"Meč je bio težak, pogotov za mene, jer sam morao mnogo da radim. Morao sam da vršim tranziciju iz defanzive u ofanzivu gotovo svakih dva poena, to možda ljudi ne mogu da primete, ali potrebno je mnogo fizičke spreme", kazao je drugi teniser na ATP listi.

 

Đoković će se u četvrtom kolu Rolan Garosa sastati sa Francuzem Žo-Vilfredom Congom, koji je danas pobedio Poljaka Jirži Janoviča sa 3:0 u setovima.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here