Đoković: Sposoban sam da se nosim s najboljima

0

Đoković je izgubio prvi set, ali je potom u naredna tri uspeo da dovede stvari na svoje mesto i prođe u 3. kolo (6:7, 6:1, 6:1, 6:3).

 

"Bio sam frustriran na početku meča. Kjudineli me je napao i morao sam da budem defanzivan. Međutim, kada sam početkom drugog seta prešao na napadački stil, stvari su počele da dolaze na svoje mesto. Ipak, imao sam problema i u četvrtom setu, jer danas nijedan protivnik ne sme da se potceni. Što se kaže, svi umeju da igraju tenis", rekao je Đoković posle meča.

 

Njega u trećoj rundi očekuje duel sa Uzbekistancem Denisom Istominom.

 

"Svakog protivnika morate da shvatite veoma ozbiljno i da ga ne potcenjujete. Posebno na početku, jer igrači koji su niže rangirani imaju strašnu motivaciju, daju sve od sebe i nemaju šta da izgube. Možete od početka da krenete jako i lagano pobeđujete, ili da čuvate energiju za drugu nedelju. Teško je reći šta je bolje. Uvek se trudim da odigram na najvišem nivou sa namerom da osvojim turnir. Pokušavam da ne stavljam pritisak na sebe, već da idem meč po meč. Nadam se da će željeni rezultati doći", rekao je srpski as.

 

Đoković ističe da je prošle godine bio pod većim psihološkim pritiskom, pošto je u Melburnu branio titulu.

 

"Prošle godine tokom ovog turnira imao sam neke mentalne barijere. Možda i zbog činjenice što sam branio titulu. Mnogo se očekivalo od mene, a ja sam tada prvi put bio u takvoj poziciji. Sada se osećam sposoban da se nosim s najboljima", zaključio je Đoković.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here