Đoković u 1/8 finala Indijan Velsa

0

 

Zimonjić i Nestor pobedili domaćine

Srpsko-kanadski par Nenad Zimonjić-Danijel Nestor plasirao se u 3. kolo ATP turnira u Indijen Velsu (SAD), pošto je rano jutros po našem vremenu savladao američki dubl Džejms Blejk-Endi Rodik rezultatom 6:4, 3:6, 10:7, posle 70 minuta igre.

Ovo je bio treći međusobni duel srpskog i nemačkog tenisera, a drugi trijumf Đokovića u meču koji je trajao dva časa i 35 minuta. Nole će u četvrtom kolu igrati sa Hrvatom Ivanom Ljubičićem.

 

Kolšrajber je već u prvom gemu prvog seta propustio dve prilike da napravi brejk. Đoković je u narednom gemu napravio brejk i poveo 2:0, a onda je na svoj servis došao do prednosti od 3:0. Srpski teniser je održavao prednost od tri gema i zasluženo dobio prvi set rezultatom 6:3.

 

Đoković je na početku drugog seta poveo 2:0 u gemovima, ali je nemački teniser uspeo dobrom igrom da preokrene rezultat i ovaj deo meča dobije rezultatom 6:2.

 

Vemić i Karlović idu dalje

Srpsko-hrvatski dubl Dušan Vemić-Ivo Karlović plasirao se u 3. kolo ATP turnira u Indijen Velsu (SAD), pošto je savladao špansku kombinaciju David Ferer-Albert Montanjes rezultatom 6:3, 4:6, 12:10.

Srpski teniser je na početku trećeg seta napravio nekoliko grešaka i dozvolio protivniku da povede 3:0. Nemac je imao nekoliko šansi da povede 4:0, ali je srpski teniser zaigrao angažovanije i stigao do rezultata 4:4. Kolšrajber je poveo 5:4 i imao 40:0 na servis Đokovića. Nemac je propustio tri meč lopte, a Đoković je odličnim servisima izjednačio na 5:5.

 

Oba tenisera su potom osvojila gemove na svoje servise, a pobednik je odlučen u taj-brejku, koji je pripao Đokoviću rezultatom 7:3.

 

Đoković je bio ljut na sebe nakon pobede nad Kolšrajberom.

 

"On je bio na poen od pobede, i to ne bilo nezasluženo. Nemam čime da budem zadovoljan. Moram da nađem odgovor na pitanje zbog čega sam nakon prvog dobro odigranog seta i vođstva od 2:0 u drugom dozvolio rivalu da se vrati u igru i stigne nadomak pobede", rekao je Novak i dodao:

 

"Sramota je da izgubim devet gemova zaredom na taj način. Nikada više sebi neću dopustiti u karijeri da mi se dogodi nešto tako", zaključio je drugi nosilac, koji se izvukao, a u osmini finala ga čeka Ivan Ljubičić.

 

(2) Đoković (SRB) – (25) Kolšrajber (GER) 3:6, 6:2, 7:6
(21) Monako (ARG) – (11) Ferero (ESP) 7:6, 3:6, 6:3
(3) Nadal (ESP) – Ančić (CRO) 6:2, 6:2
(15) Izner (USA) – (17) Kveri (USA) 7:6(3), 6:4
Garsija-Lopez (ESP) – (26) Beluči (BRA) 4:6, 6:2, 6:1
(19) Berdih (CZE) – (10) Verdasko (ESP) 6:0, 6:3
(20) Ljubičić (CRO) – Dabul (ARG) 6:2, 6:3

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here