Novak Đoković je drugi put poražen u tri međusobna duela sa Stefanosom Cicipasom. Grk je u četvrtfinalu Šangaja bio bolji sa 2-1 u setovima (3:6; 7:5; 6:3).

Talentovani mladi teniser je uspeo da se vrati posle sigurnog prvog seta Novaka Đokovića. Srpski teniser je propustio četiri šanse da u 11. gemu 2. seta da obezbedi taj-brejk, Cicipas je uzvraćao i došao do 7:5. Treći set je bio nalik prvom, samo na Đokovićevu štetu. Grk brejkuje za 3:1 i održava prednost do kraja.

U polufinalu će ići na Danila Medvedeva.

Đoković je brzo stigao do distance u prvom setu, uzevši prvi servis protivnika za 2:0. Cicipas je pri tom imao prednost 30:0, ali ga je srpski as sprečio da dođe do prvog izjednačenja. Novak posle potvrđuje brejk za nedostižnih 3:0 i rutinski se došlo do 6:3.

Drugi set je bio prilično izjednačen. Novak je kako samo on to zna uspeo da se spase brejka na 15:40 za Cicipasa u šestom gemu. Nastavilo je u maniru osvajanja gemova na svoj servis do završnice seta. Jedanaesti gem je bio izuzetno izjednačen, Đoković je imao priliku da se spase ulaskom u taj-brejk, ali je sreća bila na Cicipasovoj strani. Usledila su tri đusa, u dva je srpski teniser prednost, a Grk se izvadio u trećem za 1-1 u setovima.

Cicipas je obezbedio preokret u trećem setu i jedan je od retkih koji imaju pozitivan skor protiv Novaka. U prvom susretu u osmini finala Toronta 9. avgusta prošle godine je privukao pažnju teniskog sveta sa 2-1. Revanš je usledio u Madridu ove godine. Pet meseci kasnije, Stefanos opet ima meč prednosti.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here