Selektor košarkaške reprezentacije smatra da naši budnu pažnju treba da posvete odbrani od sjajnog šuta “azura”.

U sredu u 13.30 časova po našem Srbija i Italija igraju među sobom za prvo mesto u grupi. Uvertira za taj meč bili su susreti i na Kupu Akropolja u Atini i na poslednjem pripremnom turniru u Kini. Oba puta su pobedili naši: prvi put ubedljivo, a drugi put u neizvesnoj završnici uprkos visokom vođstvu pre toga.

– Sve ide po planu, oporavak i neke naše stvari. Sledi nam najvažnija utakmica na prvenstvu, sve je jasno. Igrali smo već dva puta protiv njih, oba puta smo ih pobedili. Nijednom oni nisu bili kompletni, nijednom nismo bili ni mi… Siguran sam da će biti dobra utakmica – rekao je Aleksandar Đorđević.

O prethodne dve utakmice…

Znate šta, i kada se igra plej-of jako je teško nekoga pobediti tri puta, bez obzira na kvalitet. Toga smo svesni. Šta smo mogli da uradimo? Da izgubimo jednu utakmicu kako bi nam sada bilo lakše? Mislim da imamo našu igru koju treba da nastavimo. Znamo da su izvanredni šuteri. Sjajno su otvorili prvenstvo – upozorava Đorđević, dodajući da našima najveća pretnje dolazi od Belinelija, Galinarija, Datomea, Heketa i Đentilea.

I Italijani su ostvarili dve ubedljive pobede protiv autsajdera u grupi. Filipine su savladali sa 108:62, a Angolu sa 92:61.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here