Selektor košarkaša Srbije istakao je da je medalja i cilj i obaveza Orlova na predstojećem Svetskom prvenstvu.

 

Orlovi su se okupili u četvrtak u Beogradu što je bila prilika da Aleksandar Đorđević odgovori na pitanja zašto na spisku nema Nemanje Nedovića i Nikole Kalinića.

– Na meni je taj deo i težina tog zadatka da napravim odlike. Kad pogledam ekipu, mislim da smo izuzetno spremni i popunjeni na svim pozicijama. Mnogi su napredovali. To je bila teška odluka, ali postoje vizija i razmišljanja u kom smeru idemo i sa kojim rivalima ćemo igrati. Fizička spremnost će biti naš bitan adut. Tu je dosta momaka koji su iskočili i stigli do NBA.  Imamo jako zrelu ekipu koja ima želje za pobedama i koji su svesni koliko nas rada čeka i koliko moramo da poštujemo sve protivnike.

Selektor se osvrnuo i na stanje Ognjena Kuzmića, koji je teško povređen u saobraćajnoj nesreći u nedelju.

– Veliki pozdrav velikom čoveku i reprezentativcu Srbije Ognjenu. Sve naše misli idu ka njemu, želimo mu da se što pre oporavi i da se vrati u tim kojem je mnogo dao i kojem će još dati.

Na pitanje sa kakvim ambicijama reprezentacija počinje pripreme, Đorđević je odgovorio:

– Medalja je uvek naš cilj i obaveza, daćemo sve od sebe, ali ima mnogo jakih reprezentacija koje su podigle kvalitet. Čeka nas vrlo zahtevno takmičenje, želimo da odmerimo snage sa najjačima na svetu. Grupa smo ljudi koja svesno ulazi u takmičarske rizike, imamo želju za pobedom. Nikada nismo bili u ovakvom sastavu i to nam je dodatni motiv da se iz Kine vratimo sa medaljom.

Košarkaši Srbije već za tri dana putuju na Kopaonik, a potom ih čekaju pripremne utakmice i turniri.

– Imamo dovoljno vremena, pripreme su u skladu sa svime što smo radili do sada. Time smo do sada dobijali dobru fizičku i psihičku spremu, nadam se samo da će nas zaobići povrede.

Na konferenciji za medije je saopšteno i da će se Nikola Jokić ekipi priključiti 2. avgusta.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here