Đurić: Srbija ne trguje Trepčom! Spekulacije…

0

Fonet/N. Đ.
Marko Đurić: Situacija je suviše ozbiljna za amaterizam, površnost i spekulacije
 

-Ne verujem u slučajnosti, pa tako ne verujem ni u to da je slučajna lažna tvrdnja da se u Vladi Srbije razmatralo prihvatanje gubitka 'Trepče' u zamenu za nekakvu kompenzaciju – naveo je Đurić u pisanoj izjavi povodom pisanja Danasa da će spor Beograda i Prištine u vezi sa polaganjem prava na imovinu kombinata Trepča bitie rešen najverovatnije kompenzacijom.

Đurić je istakao da se Vlada Srbije "mukotrpno" i uspešno uprkos svim teškoćama bori da zaštiti ono što je naše.

List Danas, pozivajući se na izvore iz vrha vlasti navodi da će Kosovo novcem, ili na neki drugi način, nadoknaditi navodni gubitak koji bi Srbija imala prelaskom Trepče u vlasništvo Kosova.  To bi istovremeno, ističu Danasovi izvori, bilo prihvatljivo rešenje za srpske vlasti.

– Tvrdnje anonimnih izvora Danasa i ako su zaista date u Beogradu, a ne u Prištini, štete našoj poziciji u javnosti i doprinose konfuziji, u situaciji koja je suviše ozbiljna za amaterizam, površnost i spekulacije – ocenio je Đurić.

Kako ističe Đurić, "umesto lova u mutnom" po beogradskim i prištinskim kabinetima, neko bi trebalo da ode na sever Kosmeta, u tunele Crnca i Belog brda, kod 3.300 rudara koji svako jutro silaze u jamu "po hleb sa sedam kora za svoje porodice", pa da tamo njih pita čija je "Trepča" i šta misle o podmetnutoj ideji kompenzacije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here