Tanjug
Marko Đurić

Siguran sam da se naši sugrađani Bošnjaci stide Ugljaninovog podilaženja Kurtiju i da ne žele da ih on uvlači u bilo kakvu kombinatoriku u okviru projekta stvaranja tzv. velike Albanije, reakcija je Marka Đurića na izjave tokom susreta Ugljanina i Kurtija u Prištini.

– Bošnjaci u Raškoj oblasti su lojalni građani Srbije i doživljavaju je kao svoju otadžbinu, tako da Sulejman Ugjanin danas nije sa Aljbinom Kurtijem razgovarao u njihovo ime – naveo je direktor Kancelarije za KiM u saopštenju koje je sinoć dostavljeno medijima.

On je ocenio da je „odlazak Ugljanina na poklonjenje Kurtiju je akt najdubljeg ljudskog i moralnog posrnuća jednog čoveka koji je od Srbije dobio sve, uključujući svojevremeno i ministarsku funkciju, tako da je on poslednji koji ima pravo da govori o navodnom obespravljivanju Bošnjaka u našoj zemlji“.

– Istina, Ugljanin je bio diskriminisan od Srbije, ali pozitivno, jer sasvim mu je nezasluženo pripao ministarski resor i poslovi u vezi sa regionalnim razvojem, i na tom radnom mestu nije pokazao ništa osim nesposobnosti i nekompetencije – zaključio je Đurić.

Predsednik Stranke demokratske akcije Sandžaka Sulejman Ugljanin informisao je juče lidera Pokreta Samoopređeljenje i kandidata za kosovskog premijera Aljbina Kurtija o zahtevu za poseban status Sandžaka.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime