EPA-EFE/Rodrigo Jimenez

Dvojica španskih fudbalera, Serhi Enrih i Antonio Luna, osuđeni su uslovno na po dve godine zatvora, zbog snimanja i puštanja u javnost video snimka sa seksualnim sadržajem.

Pored zatvorske kazne, bivši i sadašnji saigrači srpskog golmana Marka Dmitrovića u Eibaru, kažnjeni su i novčano sa po 100.000 evra, piše Mundo Deportivo.

Presudu im je izrekao sud u San Sebastijanu u španskoj pokrajini Baskiji gde su fudbaleri bili okrivljeni da su snimili i objavili snimak odnosa sa ženskom osobom.

Kontroverzni sadržaj je nastao mobilnim telefonom 2016. godine, a na njemu se nalazi izvesna žena koja tvrdi da nije dala dozvolu fudbalerima da je snimaju.

Skandal je izbio nakon što je snimak postao viralan na društvenim mrežama, a Enrih i Luna (koji trenutno igra za drugoligaša Đironu) su optuženi za narušavanje privatnosti pomenute žene.

Još jedan bivši fudbaler Eibara Edi Silvestre, koji je bio u grupi optuženih, oslobođen je krivice.

Enrih i Lima su uspeli nekoliko puta da izbegnu odlazak u zatvor, iako je tužilaštvo tražilo po pet godina za obojicu, a dve za Silvestrea. Fudbaleri su se izvinili ženi na suđenju.

Srećom po njih ni ovog puta neće morati na odsluživanje izrečene kazne pošto po španskim zakonima, osuđenici kojima je to prvo krivično delo ne moraju u zatvor ukoliko su osuđeni na do dve godine robije. Umesto toga kaznu će služiti uslovno.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime