EPA
Vladimir Putin

Donjecka narodna republika traži od predsednika Rusije Vladimira Putina da prizna nezavisnost republike, izjavio je šef DNR Denis Pušilin. Isto je zatražio i njegov kolega iz Luganske narodne republike Leonid Pasečnik.

“Poštovani Vladimire Vladimiroviču, sa ciljem sprečavanja masovne pogibije civila, od kojih su 300.000 građani Rusije, molim vas da priznate suverenitet i nezavisnost Luganske narodne republike”, navodi se u obraćanju lidera LNR.

Pušilin se, sa svoje strane, zahvalio predsedniku Rusije na pomoći. Kako je naveo, stanovnici Donbasa se osećaju Rusima i glavna im je cilj – integracija sa Rusijom. On je pozvao da se razmotri zaključivanje sporazuma o saradnji između Rusije i DNR, između ostalog i u sferi odbrane.

Prema njegovim rečima, ukrajinske vlasti su se odlučile da vojno reše pitanje Donbasa. On je istakao da u Donbasu cene napore Moskve u pregovaračkom procesu, ali pregovore sabotira Kijev koji dobija vojnu podršku od Vašingtona i krši dogovoreno primirje.

Danas je održana sednica Saveta bezbednosti Rusije o Ukrajini, a na njoj je predsednik Vladimir Putin rekao da je neophodno razmotriti apel lidera dva otcepljena regiona u istočnoj Ukrajini da ih Rusija prizna kao nezavisne. Putin je rekao i da bi se pretnja Rusiji znatno povećala, ako bi Ukrajina ušla u NATO.

1 COMMENT

  1. Sila boga nemoli bog silu nevoli zato nije ovo rečeno slučajno nemože ni Rusija protiv NATO nažalost Putin je dao naredbu Dumi da održe stanak i Priznaju 2 Republike kako bi se srasti zapada smirile jer NATO gomila se u velikom broju oko granice Rusije Duma pod hitno zaseda za Priznanje Republiku Donjecku i Lugansku Narodnu Republiku.Moj brale i ovo čemo doživeti krah Rusije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here