Lična arhiva
Dobrotvor: Vlada Negovanović

Kada neko radi posao koji voli i za ono što mu je životni poziv ima “dar od boga”, a posebno kada to podrazumeva pružanje pomoći drugima – za njega nikada nema odmora.

Među retkim srećnicima kojima posao pričinjava zadovoljstvo, toliko da i dane letnjeg odmora u matici prekida da bi pomogao onima kojima je njegova reč utehe potrebna, jeste i internacionalni trener Vlada Negovanović. Poznatiji u dijaspori, ali i u zavičaju kao Vlada Fortuna, trudi se da svima olakša neku muku, obodri pred neke važne životne izazove, pruži savet ili samo sasluša.

– Umalo me super-ćelijska oluja nije oduvala u Srbiji, ali sam zato ja oduvao probleme mojih komšija i prijatelja – pomalo u šali priča Negovanović.

Proveo je u Srbiji tri uzbudljive nedelje, uživao na terasi svoje kuće u selu, uz čist vazduh i cvrkut ptica, a sve koji su ga telefonom zvali za pomoć iz različitih krajeva sveta savetovao. Njegova životna iskustva, uz prepoznatljivu pozitivnu energiju koja je i svim našim ljudima u Beču dobro poznata, svakome su dobrodošla, kao putokaz u nedaćama.

– Pomoć ne trpi odmor, a ja sam tu da bih pomagao ljudima – jasan je Vlada, koji kaže da mu nije bilo teško da svakih nekoliko dana ostavlja selo i odlazi do Beograda da se vidi sa prijateljima. Većina problema, kaže, iskreirana je u našim glavama, a njegov recept za sreću je pozitivan stav i trud da se sve nedaće pobede. To je, kaže, jedan je od načina da se sačuvaju mentalno zdravlje, duh i entuzijazam.

Izbegao oluju

Iako zvuči kao anegdota, Vlada Fortuna zamalo je izbegao super-ćelijsku oluju, koja je nedavno rušila sve pred sobom.

– Posle “oduvavanja” tuđih problema, jednog dana je super-ćelijska oluja umalo mene oduvala. Nevreme me je zadesilo na 500 metara od kuće. Pobegao sam kod komšije, gde smo uz čašicu rakije nazdravili za bolje sutra koje nam je svima potrebno – poručuje Negovanović.