Kosovo online

Sergej Lavrov, ministar spoljnih poslova Ruske Federacije, ocenio je da je izglasavanje nacrta rezolucije u Srebrenici, ima za cilj da se slome Srbi podsećajući da su rezoluciju koju danas pokušavaju da proguraju u Ujedinjenim nacijama, i pre deset godina pokušali da donesu na Savetu bezbednosti UN, a da je Rusija uložila veto.

– Nemoguće je objasniti čime se na praktičnom planu rukovode Evropljani dok guraju tu ideju, osim jednim razlogom: Srbi su previše svojeglavi. Srbi su previše samostalni u svom ponašanju, ne pokoravaju se zahtevima da se pridruže sankcijama protiv Rusije, neće da priznaju nezavisnost Kosova, ne žele da Kosovo bude član međunarodnih organizacija. A za Zapad je to sada faktički ultimatum Beogradu – istakao je Lavrov.

– Aleksandar Vučić je nedavno potvrdio evropsku orijentaciju u svojoj državnoj politici, a Brisel mu odgovara da ako hoće da postanu član EU, priznaju Kosovo i pridruže se sankcijama protiv Rusije, jer članstvo u EU automatski podrazumeva borbu protiv Rusije. To govoriti Srbima, ignorišući u potpunosti istoriju našeg prijateljstva, naših zajedničkih bitaka za slobodu, za nezavisnost, za pravoslavlje na kraju krajeva, za Slovene, ništa od toga Zapad ne interesuje – rekao je Lavrov.

Govoreći o inicijativi da se Kosovo primi u Savet Evrope, Lavrov je napomenuo da se ta ideja pravda stavom da je na Kosovu primetan napredak u borbi protiv korupcije i da se stvara efikasan sistem pravosuđa.

– Svi znaju da je Kosovo teritorija potpunog bezakonja. Ali, naše zapadne kolege ne crvene, oni o tome govore tako kao da je to skoro svetionik demokratije. Tamo nikad nije bilo nikakve demokratije, to je teritorija organizovanog kriminala, teritorija etničkog čišćenja u odnosu prema Srbima – dodao je Lavrov i napomenuo da je očigledno da se na toj teritoriji iskorenjuje pravoslavlje.

6 COMMENTS

  1. SRBIJA JE KONAČNO NA ZAPADU, U EVROPI, U EU, MEĐU SVOJIMA, SVOJOM BRAĆOM ! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE NAŠ ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI UNIŠTAVAJUĆI (CEPAJUĆI) NAŠE ZAPADNE EVRE I DOLARE A TRAŽITI PLATU U RUBLJAMA I JUANIMA, TRAŽITI POSAO NA ISTOKU U rUSIJI I kINI I NARAVNO sEVERNOJ kOREJI, GDE SE RADNIČKA PRAVA VEOMA POŠTUJU. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO,OD AUTOMOBILA,GARDEROBE, TEHNIKE,,,, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. PATRIOTE, POZOVITE ROĐAKE PATRIOTE DA SA NAŠEG ZAPADA IDU DA RADE NA ISTOK, DA SE KOD NAS NE MUČE RADEĆI ZA BEZVREDNE PRLJAVE EVRE I DOLARE…ŽIVELA EVROPSKA NATO UKRAJINA!!

  2. Lavrov je stvarni prijatelj Srba i nikakva lazna obecanja Zapada nece moci narusiti
    Prijateljsvo s Rusijom.
    Odreci se tog prijateljstva u korist laznih prijatelja koji zahtjevaju totalnu potcinjenost Srbije
    diktatu hétérogène Europe i “dobronamjerne”Amerike koja je izkazala svoje dobrocinstvo bombardiranjem SRBIJE uz ucesce NATOA, znacilo bi totalnu propast SRBIJE i njezino
    predavanje na milost i nemilost neprijatelju, koji ne zeli nista drugo do li da dokrajci
    nedovrseno djelo prethodnim bombardiranjem: kaznjavanjem i unistenjem SRBIJE.
    Kako se to kaze: sacuvaj nas Boze takvih prijatelja, od neprijatelja cemo se znati sami cuvait!

  3. Ne moj nam vise deklarativno pomagati Lavrove. Rusi su kao i uvek gledali samo svoje interese.

    • Srbiji je u intéresu da bude prijatelj s Rusijom, a ne s NATOM.
      To je bar jasno, nakon zlocinackog napada na Srbiju.

  4. БРАВО
    ДИЈАГНОЗА ЗА ЕУ ЈЕ ТАЧНА
    И НАРАВНО ДА СРБИЈА НЕЋЕ НИКАД ПОД ОВАКВИМ ЗАХТЈЕВИМА ЕУ УЋИ У ТУ ЗАЈЕДНИЦУ
    У БРИСЕЛУ СЕ СРБИ НАЗИВАЈУ МАЛИМ РУСИМА
    И ТО ГОВОРИ СВЕ О НАМЈЕРАМА ЕУ

    БРАК НА СИЛУ ДОВОДИ ДО РАЗВОДА

    🇷🇸☦️🇷🇸

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here