Dodik: A šta je sa srpskim žrtvama?!

0

 

Dodik je novinarima u Banjaluci rekao da nije fer od Evropskog parlamenta što je usvojio Rezoluciju o Srebrenici, ocenivši da nije poruka pomirenja u BiH da se favorizuje da samo jedan događaj ostane kao jedini iz ovog vremena.

 

"Mislim da je nekorektno što se izdvojilo samo jedno mesto i događaj koji se u evropskoj percepciji i u budućnosti obeležava kao mesto stradanja i zločina, što on nesumnjivo jeste, ali bilo je i mnogih drugih mesta u kojima su počinjeni zločini, koji su neopravdano izostali iz te rezolucije", ocenio je Dodik.

 

On je istakao da niko ne spori događaje oko Srebrenice, i naglasio da su u tom regionu neposredno pre tih događaja koje, kako je naveo, ne želi da pravda, poginulo oko 3.500 Srba i da to govori o tome da je ta rezolucija izlobirana.

 

"Doživeli smo potpuno poniženje u činjenici da je Naser Orić oslobođen odgovornosti, a bio je komandant brigade koja je počinila te zločine. I zato ne možemo da prihvatamo olako neke rezolucije usvojene u Evropi samo zato što neko tamo misli tako. Nije ni Evropa bezgrešna", smatra Dodik.

 

Dodik je rekao da su Srbi nepravedno satanizovani u prošlom ratu i da se i sada bori da njegove žrtve budu na pravi način predstavljene i da zločinci odgovaraju za ono što su počinili.

 

Premijer Srpske je dodao da treba da odgovaraju i Srbi koji su činili zločine, što niko nikada nije ni osporavao, ističući da bi bilo mnogo bolje da se donese rezolucija o stradanju svih u BiH i na Balkanu, što bi pomoglo u pomirenju.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here