EPA/Stephanie Lecocq
Milorad Dodik

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao je danas da američki predsednik Džozef Bajden “obmanjuje javnost, širi strah i priziva rat” i poručio da Srbi neće biti ničija moneta za potkusurivanje.

Bajden je u petak izjavio da bi ukidanje finansijske pomoći Ukrajini izazvalo nestabilnost koja bi mogla preliti širom Evrope i dovesti do krize na Balkanu.

Dodik je na društvenoj mreži Iks (Tviter) poručio da “predsednik moćne Amerike” treba da prestane sa neistinama i huškanjem na Balkanu.

“Jednom su narodi na ovim prostorima bili naivni, tuđe interese stavili su iznad svojih i platili su tragičnu cenu, a najveću cenu je platio srpski narod”, napisao je Dodik.

On je istakao da su Srbi opredeljeni za mir, saradnju i napredak.

“Imamo pravo na budućnost u miru”, rekao je Milorad Dodik i dodao da Bajden može da preporuči malom broju Evropljana koji ga još slušaju da BiH zaslužuje početak pregovora sa EU, prenosi Srna.

7 COMMENTS

    • Ademi, kritikuj to Kurtija koji teroriše srpski narod na Kosovu i Metohiji, a Dodika ostavi na miru.

  1. Rekao je istinu, a američki botovi treba da znaju da SAD najviše poštuju Srbe na Balkanu. Dakle ako je Dodik rekao da neće biti rata – to Amerikanci u ovom trenutku najviše poštuju !

  2. @Neno.Srbija je dosta toga morala predati Kosovu,ali jos uvijek tvrde da to nisu uradili ili su uradili oni drugi i ovi sada su nemocni da to vrate.Evo ovo zadnje oko registarskih tablica govorili su nece nikada predati tablice Srbije i zamijeniti ih Kosovskim.Sta se desilo predate su i Tablice Kosovu.Kada sve to uporedimo sa onim sto se desavalo u BiH Dodik vlada od 1996 za to vrijeme sve nadleznosti koje je imala Republika Srbska su preneseni na nivo BiH.Sada uporno lazu kako ce te nadleznosti da vrate na Republiku Srbsku.Ukinuli su Vojsku Republike Srbske,pa ukinuli Dinar kao valutu,pa ukinuli registarske tablice itd.jedino sto su uspjeli da sacuvaju to je Policija Republike Srbske koja na zalost sluzi samo za zastitu Dodika i izdajnicke vlasti.Borce Republike Srbske hapsi federalna policija koja je takodje uspostavita kao jedinstvena policija na nivou BiH.A Dodik stalno ponavlja kako Sipa ne smije da hapsi po Republici Srbskoj i da ce policija Republike Srbske da spreci ,ako Sipa bude hapsila nas narod U Republici Srbskoj..Ako objavite komentar

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here