Dodik: Protestna nota Srbiji nije validna

0

Jel’ Srpska i dalje u BiH: Milorad Dodik

"Naš princip je uvek bio da optuženi za ratne zločine moraju odgovarati", rekao je Dodik.

Premijer RS je dodao da u Sarajevu pokušava da se ispolitizuje situacija oko Ganića što potvrđuju i protesti koji se organizuju u tom gradu sa zahtevom za puštanje Ganića na slobodu.

"Za mene je najvažnija činjenica da se bivši visoki predstavnik u BiH Pedi Ešdaun založio za odbranu Ganića, što govori da su sve odluke koje je donosio u BiH bile politički motivisane i zato su još više sporne, jer je očigledno da je radio samo u korist jedne strane u BiH", rekao je Dodik.

"Njegovo nastojanje da optuženog za ratne zločine brani od procedura pred sudom i da lobira za njegovo puštanje na slobodu potvrđuje u čiju korist je Ešdaun radio u BiH", rekao je Dodik.

Istakao je da je Ganić bio član najvećeg rukovodstva SDA, član Predsedništva BiH i da je direktno komandovao nekim vojnim akcijama "što je daleko više od onoga što se moglo pripisati Biljani Plavšić, koja je održala svoju kaznu i nalazi se sada na slobodi".

 

Ganić je 1. marta uhapšen u Londonu po poternici Srbije zbog učešća u zločinu u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu, kada su iz zasede ubijena 42 pripadnika JNA, dok je 73 ranjeno.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here